Published On: mie, Apr 25th, 2012

PDL si UNPR nu sunt interesate de viitorul pensionarilor, dar sunt grijulii cu viitorul bogatasilor

Share This
Tags

* deputatii puterii au modificat asa-numita “taxa de solidaritate” aplicata averilor celor bogati * ei au ridicat plafonul minim de la care urmeaza sa se aplice aceasta taxa la 900.000 euro * initial, taxa urma sa se aplice de la averi de peste 450.000 euro

In aceste zile, in care guvernantii – reprezentati la Braila de Constantin Dumitriu (presedinte PDL), Viorel Balcan ( deputat PDL), Constantin Cibu (presedinte UNPR si senator) – isi bat joc de pensionari, pe care i-au furat, retinandu-le contributii aiuristice pentru fondul de sanatate, parlamentarii puterii au mare grija sa protejeze, pe cat posibil, averile bogatanilor, la care doar se discuta despre introducerea unei taxe sumplimentare, cea de solidaritate.  Daca guvernul PDL-UNPR-UDMR nu se sfieste defel sa bage mana in buzunarele si asa goale ale pensionarilor, aplicand un procent de 5,5% din venituri, el este mult mai sfios, cand e vorba despre buzunarele burdusite ale miliardarilor, carora nu se indura sa le aplice un procent de circa 1%, daca au “doar” 700-800 de mii de euro.

Ne referim la faptul ca deputatii au modificat astazi taxa de solidaritate si au stabilit ca aceasta se va aplica pentru averile mai mari de 900.000 de euro, procentul retinut fiind de 1,25% . Ei au modificat varianta initiala, care stipula o taxa de 1%, ce urma sa se aplice se aplice averilor de peste 450.000 euro.
“Persoanele fizice care detin bunuri imobile, precum si bunuri mobile constand in mijloace de transport aerian, mijloace de transport naval, precum si mijloace de transport terestru, a caror valoare individuala este mai mare de 1.000 de euro si valoarea lor insumata este mai mare de 900.000 de euro, vor achita anual o taxa de solidaritate in cuantumul de 1,25% din valoarea acestora, care se face venit la bugetul de stat”, se arata in modificarea aprobata de plenul Camerei.
Taxa de solidaritate se instituie pe o perioada de trei ani si se stabileste de catre directiile de taxe si impozite locale.

Legea amintita urmeaza sa intre la votul final intr-o sedinta viitoare a Camerei Deputatilor, care este camera decizionala. Precizam ca Senatul a respins initiativa respectiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-