Published On: sâm, Apr 14th, 2012

PDL Braila e cel mai bun prieten al USL-ului

Share This
Tags

Zice o vorba din batrani ca adevaratii prieteni se vad la greu, iar pentru un partid politic, mai greu decat in campania electorala nu exista. Aia este perioada grea, in care partidele stau la mana altora, adica a alegatorilor, fiindca in rest, stau la mana proprie: dupa cum stiu sa o invarta, daca sunt la putere, sau sa o intinda a sarut-mana, daca sunt in opozitie, dupa aia se descurca. Daca-i la putere, partidul taie si spanzura dupa bunul plac, fara sa-i pese de opinia cetateanului, se autofinanteaza de la buget, prin intermediul licitatiilor cu castigatori cunoscuti dinainte, dubleaza sau chiar tripleaza pretul bunurilor si serviciilor cumparate prin achizitii publice, ca sa manance si gura clientilor politici ceva si vinde bogatiile solului, subsolului, marii si eventual si ale aerului, in cazul fericit in care gaseste ceva de spaguit si-n aer.

Deci, cand e vorba de  campanie electorala, o data la patru ani, n-ai incotro, trebuie sa te prefaci ca te doare de alegator, ca tii la parerea astora de trebuie sa te voteze si sa le mai si promiti cate ceva, ca sa puna cetateanul stampila pe tine, in cabina de vot.

In acest proces dificil si complet nenecesar al vietii politice – spunem nenecesar, fiindca daca ar fi lasate in pace, partidele si-ar imparti singure cascavalul, fara sa mai deranjeze alegatorul, ca stiu ele mai bine ce-i bine pentru tara… – este important cu ce candidat iesi in fata, ca sa faci figura buna, dar la fel de important este cu cine ies la bataie “adversarii” politici.

Nu de alta, dar oricat ai fi de slab, ca si candidat, daca adversarii in lupta electorala sunt si mai slabi, treaba-i clara. De-aia e important ca adversarul politic sa-ti fie prieten adevarat, par exemplu, cum este PDL Braila, pentru USL-ul local. Dovada clara este nominalizarea PDL pentru Primaria municipiului: Viorel Balcan. Un timp se auzea si de candidatura lui Constantin Dumitriu, ceea ce era o adevarata dovada de prostie, dar nici Balcan nu e rau, ca dovada de prietenie.

Orice om care are cat de cat de-a face cu politica locala stie ca Balcan, nici daca ar fi singur in competitie, nu ar avea victoria garantata. Nu de alta, dar imaginea lui este aia care este, plus ca mai candideaza si din partea PDL, ceea ce nu-i face bine. E drept ca omul a incercat sa scape de aceasta piatra de moara care se numeste Partidul Democrat Liberal, dar ingratii aia de la PSD nu l-au vrut inapoi, ca cica  “ce se da (la PDL) nu se mai ia (inapoi la PSD)”. De parca ar fi vorbit de vreo boala, zau asa!

Nu-i vorba, ca, spre deosebire de alti candidati PDL si chiar AVB, macar Balcan doreste sincer sa obtina Primaria municipiului, nu face acum repetitie finala, pentru spectacolul alegerilor parlamentare. Din nefericire insa, dorinta nu-i totul, mai trebuie si putirinta, lucru cu care Balcan sta din ce in ce mai prost, din 2008 incoace. De-aia noi credem ca, avand in vedere contracandidatii pe care-i scot la inaintare partidele si aliantele locale, care se dovedesc prieteni adevarati, la greu, Simionescu poate sa-si ia concediu, sa plece in Caraibe pe perioada campaniei electorala si dupa alegeri, sa se intoarca relaxat si refacut, gata pentru un nou mandat de primar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-