Published On: joi, Apr 12th, 2012

Indemnizatia pentru mame ar putea reveni la nivelul din 2010

Share This
Tags

Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, a anuntat miercuri ca Guvernul va analiza o eventuala revenire la forma initiala a indemnizatiei de crestere a copilului, in contextul discutiilor privind recuperarea salariala pentru bugetari. O astfel de decizie depinde insa de evolutia economiei, a mai spus ministrul.

Claudia Boghicevici este “convinsa” ca despre revenirea la forma initiala a indemnizatiei pentru cresterea copilului se va discuta odata cu revenirea salariilor.

“Revenirea la forma initiala a legislatiei pentru cresterea copilului sunt convinsa ca va fi discutata odata cu revenirea salariilor, pentru ca este o masura care a fost luata impreuna cu reducerea salariilor, deci sunt convinsa ca indicatorii economici pe luna aprilie ne vor prezenta datele economice daca acest lucru este posibil sau nu.

Asa cum am precizat, analizele economice vor preciza clar daca este posibil sau nu, mie nu-mi place sa fac promisiuni inainte, eu doresc sa avem o analiza clara, iar daca acest lucru va fi posibil, cu siguranta vom avea si revenirea la indemnizatia pentru cresterea copilului”, a declarat ministrul.

Concret, indemnizatia pentru cresterea copilului, de 75% din media salariilor pe ultimul an, restrictionata insa la 3.400 de lei de Guvernul Boc, ar putea fi reintregita, urmand sa ajunga din nou la 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni. Masura ar putea intra in vigoare chiar de anul acesta, a mai spus ministrul.

Boghicevici a mai declarat ca guvernantii sunt “perfect constienti” ca scaderea ponderii populatiei active va creea grave dezechilibre pe piata muncii, in sistemul de asigurari de sanatate si in cel al pensiilor.

“Din moment ce am inteles acest lucru, aceste riscuri, nu putem astepta inca 20-30 de ani si sa nu facem nimic si sa ajungem in situatia in care copiii nostri sa nu poata sa ne asigure pensiile, sa nu poata fi platite salariile”, a mai spus ministrul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-