Published On: mie, Apr 11th, 2012

Guvernul, ingrijorat de scaderea demografica

Share This
Tags

In cursul dupa-amiezei de miercuri, 11 aprilie 2012, la ora 15.00, s-a reunit la sediul Guvernului Comisia Nationala pentru Populatie si Dezvoltare (CNPD). Reuniunea a avut loc in prezenta Primului Ministru, Mihai Razvan Ungureanu, sub presedintia ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici, si cu participarea reprezentantilor ministerelor si institutiilor care intra in componenta CNPD.

Romania are de gestionat o provocare demografica majora avand in vedere reducerea numarului populatiei stabile la 19 milioane persoane si fenomenul accelerat de imbatranire. Conturarea unei politici publice pentru stimularea natalitatii este una dintre directiile de actiune prevazute in programul de guvernare al actualului executiv. Reuniunea Comisiei Nationale pentru Populatie si Dezvoltare de la sediul Guvernului si-a propus identificarea unor masuri de interventie, concrete si masurabile pe termen mediu si lung, ca raspuns la aceasta provocare.

Printre temele care au fost supuse dezbaterii  membrilor CNPD s-a numarat oportunitatea elaborarii unei strategii in domeniul dezvoltarii populatiei din perspectiva demografica, precum si masuri si actiuni de stimulare a natalitatii, in scopul realizarii unor politici publice  eficiente in domeniul educatiei, sanatatii, locuirii, reconcilierii vietii de familie cu cea profesionala.

Comisia Nationala pentru Populatie si Dezvoltare are rolul de planificare, integrare, corelare si monitorizare a politicilor Guvernului in domeniul social, de sanatate, educatie, precum si in alte domenii de referinta care pot influenta dezvoltarea populatiei din perspectiva demografica. Comisia a fost infiintata ca organism institutional, sub autoritatea primului-ministru si in coordonarea ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, conform prevederilor H.G. nr. 997/2009.

Comentarii

comentariu

About the Author

-