Published On: joi, Apr 19th, 2012

Guvernul blocheaza angajarile in sectorul public

Share This
Tags

Guvernul va continua si in urmatorii ani sa reduca numarul de salariati in sectorul public, prin angajarea unei singure persoane la sapte posturi vacantate, sistem care va fi insa aplicat cu mai multa flexibilitate pentru ca blocajele generate de lipsa de personal sa fie eliminate.

Programul de convergenta pentru perioada 2012-2015 al Guvernului Ungureanu, la capitolul “Obiectivele pe termen mediu” prevede reducerea in continuare a  numarului de salarati in sectorul public prin angajarea unei singure persoane la sapte posturi vacantate, sistem care va fi insa aplicat cu mai multa flexibilitate pentru ca blocajele generate de lipsa de personal sa fie eliminate. Programul de convergenta al Romaniei este revizuit anual si transmis la Bruxelles dupa aprobarea de catre Guvern.

“Desi nu se mai intrevad masuri de austeritate de genul celor aplicate in 2010, pe partea de cheltuieli se va mentine o abordare prudenta tocmai pentru a consolida trendul sustenabil al finantelor publice. Reducerea numarului de angajati in sectorul public va continua prin politica de inlocuire a unui singur anagajat din 7 care parasesc sistemul; aceasta politica va fi insa aplicata cu mai multa flexibilitate, pentru a se elimina blocajele determinate de lipsa de personal”, se arata in documentul aprobat, miercuri, de Guvern.

Restructurarea cheltuielilor publice se va baza si pe reforma sistemului sanitar, prin adoptarea, pana la finele acestui an, a unei noi legi cadru care va reduce sfera de cuprindere a pachetului de servicii publice, acesta urmand sa se bazeze mai mult pe suportarea comuna a costurilor si asigurarea privata suplimentara, va permite elaborarea unei liste “negative” de servicii sanitare si medicamente, cu modificari privind medicamentele decontate si reducerea perioadelor de spitalizare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-