Published On: lun, Apr 9th, 2012

Floriile, prilej pentru infractiuni piscicole

Share This
Tags

Sambata, intre orele 8.00- 10.00, politisti de la Politia orasului Insuratei au actionat pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor care se comit in domeniul piscicol, pe raza orasului, in targul saptamanal orasenesc, in vederea protejarii populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Politistii au verificat 9 comercianti, au legitimat 25 de persoane, au constatat 3 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 2.420 de lei, si au ridicat in vederea confiscarii 29 kg de peste, specia scrumbie, si 20 de saci cu samanta de porumb, pentru care detinatorii nu aveau documente legale de provenienta.

Cu aceasta ocazie a fost depistat S.R., in varsta de 60 de ani, din municipiu, in timp ce oferea spre vanzare produse din peste, fara a avea autorizatie de vanzare. In urma cantaririi a rezultat cantitatea de 29 kg de peste, specia scrumbie, care a fost ridicata in vederea confiscarii si predata la o societate comerciala de profil.

Vanzatorul a fost sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, a fost depistat S.B., in varsta de 25 de ani, din comuna Facaieni, judetul Ialomita, in timp ce oferea spre vanzare 230 kg de samanta de porumb, ambalata in saci, fara a avea autorizatie de vanzare.

Acesta a fost sanctionat cu amenda in valoare de 1.000 de lei, iar cantitatea de porumb a fost ridicata in vederea confiscarii si lasata in custodie la o societate comerciala de profil.

In ziua de 7 aprilie, politisti de la Serviciile de Ordine Publica si Investigare a Fraudelor si de la Biroul de Ordine Publica, in cooperare cu lucratori din cadrul A.N.P.A.– Filiala Regionala Moldova, D.S.V.S.A. Braila si Garda Financiara – Sectia Braila, au actionat in pietele agroalimentare din municipiu, pentru prevenirea si combaterea actelor si faptelor ilegale asociate din circulatia, comercializarea pestelui si a produselor din peste.

Fortele participante au verificat activitatea a 7 agenti economici, au legitimat 57 de persoane si au controlat in trafic 9 autovehicule de transport marfa.

De asemenea, au fost constatate 5 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 10.500 de lei, si au ridicat in vederea confiscarii cantitati de peste, de diferite specii, in valoare totala de 2.604 lei, care erau comercializate in doua societati comerciale in care nu erau utilizate case de marcat, respectiv, nu erau eliberate bonuri fiscale aferente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-