Published On: mie, Apr 18th, 2012

Fermierii braileni ii reproseaza ministrului Fuia lipsa de comunicare

Share This
Tags

Asociatia Producatorilor Agricoli Braila se declara ingrijorata de manifestarile de nepasare, dezinteres si de responsabilitate limitata fata de problemele grave din agricultura, precum si de atitudinea sfidatoare fata de agricultori, de care da dovada ministrul Agriculturii, Stelian Fuia. Intr-un comunicat dat recent publicitatii, Asociatia Producatorilor Agricoli din Braila sustine ca „ministrul Agriculturii a fost invitat la Braila pentru o dezbatere tematica, extrem de importanta si urgenta, in contextul dezastrului provocat de seceta din toamna trecuta si primavara curenta, in majoritatea bazinelor agricole ale tarii – irigatiile. Desi a acceptat in fata celor prezenti, fara nici o retinere, gaseste permanent motive pentru amanari”.
Agricultorii braileni sustin ca sperau la momentul investirii actualului ministru ca acesta va dovedi profesionalism si va fi un ministru devotat agricultorilor, care, in opinia lor, au fost neglijati pana acum de politicieni. Ei au fost insa dezamagiti: „Ne pare rau sa constatam ca nici Primul Ministru nu pare sa-si aminteasca angajamentul de prioritati, din care printre primele, se afla si agricultura. Consecintele incep sa se intrevada, spre disperarea agricultorilor, dar spre nepasarea factorilor responsabili: pierderi foarte mari, prin calamitarea culturilor de toamna, un deficit major de apa in sol, in conditiile unor prognoze teribile, care afecteaza din start si culturile de primavara, costurile in crestere continua pentru materiile prime, o piata dezordonata, scapata de sub control, o sustinere financiara in coada tuturor europenilor si, in final, o productivitate tot de coada europeana”.

„Este necesar ca Ministerul Agriculturii, prin ministrul sau, sa dea dovada de intelegere a fenomenelor, de operativitate in preluarea si prelucrarea informatiilor, in baza carora sa se emita deciziile cele mai eficiente. Amanarea repetata, a unor intalniri informale, pe o tematica atat de urgenta, denota si lipsa de respect fata de agricultori, dar si interes scazut in solutionarea problemelor grave din agricultura”, spun fermierii braileni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-