Published On: joi, Apr 12th, 2012

Dupa ce l-a facut “bulangiu”, Dumitriu il face pe Chiru consilier judetean

Share This
Tags

Gheorghe Chiru va deveni, din vara acestui an, consilier judetean. Informatia, de importanta vitala pentru comunitate, ne-a fost dezvaluita de liderul UNPR Braila, Constantin Cibu, care a dat din casa, in legatura cu negocierile dintre partidele membre ale Aliantei pentru Viitorul Brailei. O alianta fara niciun viitor, daca ne intrebati pe noi, fiindca a tunat si i-a adunat acolo pe tot felul de indivizi care s-au facut, de-a lungul timpului, in toate felurile unul pe altul.

Gheorghe Chiru, de exemplu, a fost facut “bulangiu” de catre amicul lui actual, PDListul Constantin Dumitriu. Stim asta nu din barfele gurilor rele ale politicii locale, ci chiar de la Chiru insusi, care ne-a povestit amuzat, intr-o conferinta de presa, ca dupa ce l-a dat afara din partid, Dumitriu l-a mai facut si “bulangiu”. Nu-i vorba, ca si Gigi al nostru i-a zis in fata Maurului ca e negru, de abia-l vede lumea pe strada, pe inserat. Chiru are gura cam spurcata, asta o stie toata lumea, dar are si un umor pe care nu i-l putem nega, de-aia misto-urile pe care le face ii ustura pe cei vizati. Nu-i vorba, ca, de multe ori, arunca rahatul direct in ventilator si se umple el insusi de laturile destinate altuia.

Cert e ca acum, cand e sa-si salveze fundul din punct de vedere politic, Dumitriu este gata sa se faca frate cu dracu’, ca sa treaca lacul si de bine ce in trecut l-a evacuat din partid si din sediul PDL pe Chiru, acum i-a deschis larg usa sa intre, semn ca el cand spune “bulangiu”, e o chestie asa, intre baieti, nu e de suparare. Fiindca nu-i strica un nou mandat la Consiliul Judetean, chiar daca il obtine la invarteala – asa cum a facut si cu functia de vicepresedinte CJ – Chiru nu refuza mana intinsa de fostul dusman, ca, pana la urma, el n-are nimic cu nationalitatile conlocuitoare (ne referim la greci, desigur), iar glumele cu negri nu se pot considera discriminare.

Tot asa se intampla si in relatia dintre Cibu si Chiru, care, de-a lungul timpului, a fost tensionata intr-un singur capat, la cel dinspre Gigi. Chiru i-a tras-o de cateva ori la temelie lui Cibu, pe vremea cand acesta era primar si l-a trimis pe Costica intai la pensie si apoi direct la cimitirul Sf. Constantin, dupa care l-a transformat intr-un adevarat Tutankamon al politicii locale, al carui loc, pe cale logica, ar fi in muzeu, la sectorul “Mumii”. Cum Cibu beneficiaza de o senili… asta… de o serenitate demna de invidiat, remarcile lui Chiru l-au lasat rece. Drept sa spunem, Cibu nici nu era in localitate, era la peste, cand s-au intamplat toate astea. Plecase cu cateva zile inainte ( adica imediat dupa alegerile din 2004) si s-a intors putin mai tarziu, adica in 2008, exact inainte de campania electorala. De-aia, probabil, Cibu ne-a putut spune acum, cu deplina seninatate, ca Gheorghe Chiru si-a negociat la sange pozitia pe lista de consilieri judeteni si a obtinut un loc eligibil. Comentariul lui Cibu a fost de tipul ”Ce daca a zis ce-a zis de mine, acum cativa ani, cine sta sa-l asculte pe Chiru? Si asa nu conteaza ce zice Chiru, nu ma deranjeaza sa prinda un loc in fata…”.

Pai daca nu sta nimeni sa-l asculte pe Chiru, de ce voi, astia preocupati de viitorul Brailei, il faceti consilier judetean, sa vorbeasca in numele nostru?! Singura noastra consolare, in acest caz, este ca o sa putem spune ca in noul CJ Braila este un bulangiu. Asta daca aia de i-au permis sa ocupe un loc eligibil nu vor deveni si ei consilieri judeteni, fiindca in acest caz, numaratoarea se complica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-