Published On: sâm, Apr 7th, 2012

Dupa ce anul trecut a vrut sa ne desfiinteze judetul, Dumitriu ne cere acum sa-i dam pe mana viitorul Brailei

Share This
Tags

Chiar daca politicienii sunt, in general, persoane cu un tupeu iesit din comun, o data la patru ani, unii dintre acestia bat recorduri nationale, sau chiar mondiale, la capitolul amintit. Recorduri care sunt demne de a fi inregistrate oficial nu in Guiness Book, ci in Madness Book, fiindca te lasa masca, iar cuvintele sunt prea sarace ca sa-ti exprimi surprinderea.

Este si reactia pe care am avut-o zilele trecute, cand Dumitriu al mic – nu vrem sa credeti ca-i subminam autoritatea, asa ca precizam ca ne referim la el asa, fiindca e Dumitriu junior –, care se da mare pe la PDL Braila, a organizat Alianta pentru Viitorul Brailei. A adunat in jurul sau persoane reprezentative pentru judet,  cu care are afinitati, adica, mai clar, cu care se aseamana (cum ar fi Gheorghe Chiru si Constantin Cibu) si a pus de-o alianta care, declarativ, are maretul scop de-a se ocupa de viitorul nostru, al brailenilor.

Dupa parerea noastra, cartea de vizita politica a micului Constantin Dumitriu nu prea-l recomanda pentru ambitioasa pozitie de manager al viitorului brailenilor. Nu de alta, dar de valoros ce era, a fost zburat atat din functia de lider PDL Galati, cat si din judet si a devenit refugiat politic in zona limitrofa orasului de domiciliu, asa ca n-a avut incotro si-a venit la Braila, ca era cel mai aproape. Pe principiul “un sut in fund, un pas inainte( pe soseaua-dig)”, dupa ce si-a revenit din socul aterizarii fortate, galateanul Dumitriu si-a scuturat-o de praf (haina) si a decretat ritos ca a venit aici pentru ca interesele brailenilor sunt prioritatea lui in viata.

Fiindca a fost privit  cu stupoare si chiar cu ostilitate de noii sai colegi de la PDL Braila, care nu doreau sa fie groapa ecologica a Galatiului, din punct de vedere politic, Dumitriu si-a cautat aliati si i-a gasit pe  Viorel Balcan (care initial il alinta “veneticul” pe micul galatean) si Eugen Badalan, care ar colabora si cu un manechin de cauciuc gonflabil, daca-i iese si lui ceva. Iar experienta l-a convins ca, daca stii ce sa faci cu ele, cauciucurile, chiar uzate, pot fi extrem de rentabile.

Asadar, micul galatean si noii sai prietenii au pus osul la treaba (era sa zic “si-au pus mintea la contributie”, dar la ei, e chestie de efort fizic, nu de efort intelectual) si prin metode specifice, l-au scos intai pe Balcan presedinte de organizatie municipala si apoi, pe Dumitriu, presedinte la organizatia judeteana PDL. Desi, daca ne intrebati pe noi, avand in vedere cine i-a votat, cei doi ar trebui sa fie sefi de echipaje la o firma privata de paza si protectie. Dar ma rog, nu conteaza cine voteaza, conteaza ca este ales cine trebuie si daca PDListii au acceptat maniera asta neobisnuita de a face alegeri, de pe urma careia s-au ales cu Titiu (Dumitriu) presedinte, pe noi ne doare-n cot.

Ce ne doare pe noi cu adevarat este ca micul galatean a sustinut, nu mai departe de anul trecut, desfiintarea judetului Braila, ba chiar ne-a asigurat ca este spre binele nostru. Da, pe logica lui personala, de sahist de renume mondial, potrivit careia voteaza bodyguarzii de la o firma privata si este ales un presedinte de partid, probabil ca era spre binele nostru, al brailenilor, sa nu mai existam ca judet.

Dupa logica noastra modesta – care nu avem pretentia ca suntem acelasi nivel cu Elisabeta Polihroniade, dar stim macar se deosebim un Nebun negru de un Rege alb – n-a fost o mutare prea desteapta pentru unul care se lauda in stanga si-n dreapta cu calitatea lui de presedinte al Federatiei Romane de Sah – pentru cunoscatori, va putem spune ca s-a ales in aceasta functie in acelasi mod in care s-a ales si ca presedinte al PDL Braila. De-aia ne-a mirat sa-l auzim pe micut ca vine sa ne ceara sa-l lasam sa se ocupe de viitorul Brailei. Nu de alta, dar am vazut ca liderii centrali ai PDL spun ca n-au renuntat la proiectul reorganizarii administrative a tarii, adica acela al desfiintarii judetelor. Si stam si noi sa ne intrebam, ca cetateanul turmentat: “Mai, am inteles noi gresit, sau Dumitriu vrea sa-l alegem de bunavoie si nesiliti de nimeni, sa se ocupe el de desfiintarea judetului Braila? Cum ar veni, sa-l alegem pentru functia (onorifica pentru el) de galateanul Terminator al Brailei?!

Comentarii

comentariu

About the Author

-