Published On: mar, Apr 10th, 2012

Dosar penal pentru detinere de ierbicid expirat

Share This
Tags

In ziua de 9 aprilie 2012, politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au actionat pentru prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul produselor pentru protectia plantelor.

Pe timpul actiunii, politistii au verificat punctul de lucru al unei societati comerciale, situat in comuna Romanu, ocazie cu care in depozit a fost gasit  un produs pentru protectia plantelor, clasificat ca fiind iritant, avand termenul de valabilitate expirat si devenind, astfel, deseu.

Deoarece administratorul societatii, S.G. (35 de ani), din municipiu, nu a luat masurile de eliminare totala a deseurilor printr-o societate autorizata, cantitatea de 133 litri de produs a fost indisponibilizata si lasata in custodia unitatii in cauza pana la definitivarea cercetarilor.

In cauza a fost intocmit dosar penal, conform Art. 98, alin.4, pct.2, din OUG 195/2005, privind protectia mediului. (neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri).

Comentarii

comentariu

About the Author

-