Published On: sâm, Apr 14th, 2012

Dintr-un necesar de 80.000 de locuri de parcare, Braila are doar vreo 4.000

Share This
Tags

Zica lumea ce o zice, un om ca Cocos este o comoara la casa omului, daca acea casa are nevoie si de un garaj, sau macar de un loc de parcare amarat. Dorin Cocos, ca la el ne referim, cel care facea parcare din piatra seaca, daca avea o galeata cu vopsea la indemana.

Am ajuns la concluzia asta la ultima conferinta de presa a primarului Brailei, Aurel Simionescu, atunci cand am aflat ce prost stam. Cu parcarile, ca la astea ne referim. Avem un specialist local in drumuri si poduri, recte Viorel Balcan, avem specialisti in borduri, recte Niculina Moisescu, dar n-avem si un specialist in parcari, ce parcometrul meu!

Simionescu tocmai ne spunea ceva de adoptarea tacita in Senat a legii care interzice ridicarea masinilor de pe strada, cu exceptia cazurilor in care acestea efectiv blocheaza circulatia, cand ne-a picat fisa. Dupa luni de zile in care Primaria a recurs la aceasta metoda de ridicare a masinilor parcate neregulamentar – ce-i drept, mai timid si numai a celor cu numere anonime, fiindca iesea cu amenintari si bataie daca  echipele nimereau un sofer mai suparat pe viata – Simionescu a concluzionat ca nu era cine stie ce afacere, nici din punct de vedere al fluidizarii circulatiei, nici financiar, din taxarea contravenientilor. O alta concluzie a edilului a fost ca, pana la urma, nici nu poti sa acuzi soferii ca parcheaza unde nici cu gandul nu gandesti, daca nu le oferi acestora alternativa legala: locuri de parcare amenajate. Nu-i vorba, ca in ultimii ani, s-au mai construit asemenea spatii, insa socoteala din Primarie nu s-a potrivit intotdeauna cu cea din teren, fiindca in unele cazuri, in mijlocul locurilor de parcare construite de Cibu cresteau copaci. De, nu le poti avea pe toate, ati auzit de protectia mediului? Ce sa faci, daca si copacii aia s-au trezit sa creasca taman in locul in care Cibu avea sa construiasca, decenii mai tarziu, o parcare?!

Chestia e ca, dupa cum spune Simionescu, in Braila avem nevoie de vreo 80.000 de locuri de parcare. Este calculul primarului, care zice ca la o masina ar corespunde doua locuri de parcare, unul, la domiciliul proprietarului si altul, la serviciu. De fapt, acum nu mai sunt atat de multi braileni cu serviciu, dar n-am vrut sa-l descurajam pe edil in calculele sale ce vizeaza un oras modern, cum va fi Braila in … cele din urma.

Comentarii

comentariu

About the Author

-