Published On: vin, Apr 20th, 2012

Din 2013, Brăila va avea o singură administraţie financiară, iar in 2015, Direcţia de Finanţe, Vama şi Garda Financiară se vor uni

Share This
Tags

* asta îşi propune actualul Guvern, deşi mandatul său ar putea expira la finele anului, după alegerile parlamentare

Guvernul PDL îşi propune ca anul viitor să reorganizeze ANAF cu opt direcţii regionale, iar în 2015, numărul de administraţii financiare sa fi drastic redus, la 20% din unităţile actuale, doar una în fiecare judeţ. In plus, direcţiile regionale de Finanţe publice, Vamă şi Gardă Financiară vor fuziona într-o unică structură.

În prezent, în structura Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) funcţionează 42 de direcţii judeţene ale finanţelor publice şi circa 220 de administraţii ale finanţelor publice municipale, orăşeneşti, comunale şi ale sectoarelor din Bucureşti. Tot sub coordonarea ANAF activează Garda Financiară şi Administraţia Naţională a Vămilor. Măsurile de reorganizare ANAF vor fi derulate în baza programului convenit cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional şi au fost introduse în noul Program de convergenţă, aprobat de Guvern.

“Vor fi aplicate măsuri de reorganizare a aparatului teritorial pe o structură regională şi reducere a în continuare a reţelei de administraţii financiare, pentru creşterea eficienţei organizaţionale şi diminuarea riscurilor de apariţie a corupţiei. La jumătatea anului 2013 se vor crea 8 direcţii generale regionale, având competenţă teritorială similară celor 8 regiuni de dezvoltare, care vor integra administrarea contribuabililor mijlocii la nivel de regiune şi care vor deţine funcţii suport adecvate. Sub condiţia automatizării proceselor de activitate şi a consolidării sistemului informatic, în aşa fel încât să compenseze lipsa prezenţei în teritoriu a oficiilor fiscale, în anul 2015 numărul de administraţii financiare va fi redus până la 47 de unităţi (câte una în fiecare judeţ şi în sectoarele Municipiului Bucureşti) iar direcţiile regionale de finanţe publice, cele de vamă şi cele de gardă financiară vor fuziona într-o singură structură”, se arată într-un comunicat dat publicităţii. În urma procesului de restructurare, angajaţii vor fi recalificaţi şi redistribuiţi către “domeniile deficitare”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-