Published On: lun, Apr 9th, 2012

Deputatul Diana Tusa, sanse minime sa candideze pentru un nou mandat la Braila

Share This
Tags

* social-democratii nu vor pe lista USL Braila parlamentari care si-au obtinut mandatul de pe locul 3, iar liberalii nu mai vor candidate parasutate de la centru

Liderii PSD Braila sunt de parere ca nu este benefic pentru USL-ul local sa propuna electoratului, la alegerile parlamentare din acest an, senatori sau deputati actuali care si-au obtinut mandatul de pe locul 2 sau 3. Este cazul deputatului liberal Diana Tusa, care  a devenit parlamentar de pe locul 3, cu un “portofoliu” de voturi mult mai mic decat primii doi clasati in colegiul sau.

Liderul PSD Aurel Simionescu a declarat ca, in ceea ce priveste PSD, s-a stabilit deja ca parlamentarii in functie vor candida din nou, insa acest lucru nu este batut in cuie la nivel de USL, daca este vorba despre parlamentari care si-au obtinut mandatul de pe locul 2 sau 3, ca numar de voturi. El a precizat ca interesul USL este in primul rand sa mearga in fata alegatorilor cu oameni care sa castige cat mai multe voturi, iar daca actualii parlamentari nu indeplinesc aceasta conditie, nu-si au asigurat dreptul de a candida. Simionescu a explicat ca in astfel de cazuri, se vor face sondaje de opinie, iar daca persoanele in cauza nu ies pe primul lor in optiunile cetatenilor din colegiu, vor fi desemnati alti candidati, fie din acelasi partid, fie din alt partid membru al USL. Desemnarea se va face in conditiile in care se va tine cont, la nivel national, de respectarea proportiei stabilite de reprezentare pe liste a PSD si respectiv, ACD.

Precizam ca recent, atunci cand a fost intrebat daca Diana Tusa va mai candida la Braila, presedintele local PNL, Catalin Boboc, a ezitat sa confirme acest lucru. Mai exact, Boboc a declarat ca nu va accepta ca si la alegerile parlamentare din acest an sa fie parasutate de la centru diverse persoane care sa candideze in numele PNL Braila, insa nu a putut preciza daca Tusa are calitatea de “parasutata” sau nu, singurul sau raspuns fiind un zambet. Nu de alta, dar in 2008, cand a candidat la Braila, Diana Tusa a fost o asfel de parasutata” de la centru, iar rezultatul obtinut nu a jenat-o catusi de putin.

Amintim ca imediat dupa alegerile parlamentare din 2008, cand aflase ca s-a situat pe locul 3 in Colegiul 1, unde a candidat, Tusa publica pe blogul sau urmatoarele comentariii: ”Daniela Bartoş (PSD) 39,21%, Florin Cârligea (PDL) 26,65% şi eu 21,27%. Un rezultat foarte bun, dată fiind prezenţa la vot, campania puternică a PSD Brăila şi voturile cumpărate la colţ de piaţă”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-