Published On: joi, Apr 26th, 2012

Decizie finala in USL: liste separate de candidati in 11 localitati

Share This
Tags

* presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, spune ca decizia cu liste separate a fost luata pentru ca AVB si PPDD au pornit la vanatoare de membrii USL

Dupa lupte seculare care au durat cateva luni, partidele membre ale USL Braila au ajuns la un acord asupra localitatilor in care vor avea liste separate pentru alegerile locale. Prima varianta de acord a fost anuntata saptamana trecuta de liderii PNL , insa aceasta  a fost contestata, in cateva detalii, de catre PSD, iar acum, s-a dat publicitatii decizia finala:  USL va merge pe liste separate in 11 localitati din judetul Braila, dintr-un total de 43.

„Am reusit, in sfarsit, sa semnam un protocol in ceea ce priveste candidaturile pe fiecare localitate in parte. Sunt aproximativ 30 de localitati in care candidam pe liste comune, ca USL. Diferenta pana la 43, sunt localitati in care mergem pe liste separate. Localitatile unde mergem pe liste separate sunt: Romanu, Salcia Tudor, Bordei Verde, Tichilesti, Faurei, Cazasu, Marasu, Traian, Zavoaia, Ciocile, Insuratei. La Maxineni, deocamdata e USL, dar s-ar putea si acolo sa fie liste separate. Am facut aceste compromisuri, ca sa le spun asa, in cateva comune, in ideea de a maximiza numarul voturilor din fiecare localitate in parte. Noi am fi vrut sa candidam peste tot impreuna, numai ca am constatat ca membrii nostri ar fi plecat la alt partid. Erau vanatori de partide de la PPDD si AVB. Nici nu apucam noi bine sa discutam, ca erau la poarta lor. Chiar azi m-au sunat doi primari, sa-mi spuna ca nici acum nu s-au linistit si le bat in poarta cu sacosele de bani, ca sa candideze la comunele respective pentru AVB”, a declarat liderul PSD local, Gheorghe Bunea Stancu.

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, a precizat ca daca se forta nota si se aplica peste tot varianta cu liste commune, cele trei partide din USL riscau sa isi distruga organizatiile: „ Oamenii care au ramas au inteles toate demersurile noastre si vor pune umarul la campanie. Este ceea ce ne-am dorit. Nu avea rost sa intarim noi randurile adversarilor cu care ne batem. Cred ca oamenii s-au saturat de atatea tensiuni si scandaluri, de aruncat cu pietre. Cred ca USL are ce sa spuna, putem construi o campanie pe proiecte, pentru ca, daca ne uitam la substanta declaratiilor adversarilor nostri, o sa vedem ca, in afara de doua-trei mesaje cu injuraturi, nu exista ceva concret”.

Presedintele PC, Gheorghi Obreja, a mentionat ca partidul sau va merge cu candidati separati in cinci localitati: Faurei, Romanu, Cazasu, Bordei Verde si Marasu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-