Published On: vin, Apr 6th, 2012

Cursuri de formare profesionala gratuite pentru somerii braileni

Share This
Tags

In primul trimestru al acestui an, A.J.O.F.M. Braila a cuprins la cursuri de formare profesionala 235 de someri aflati in evidenta agentiei , in 14 cursuri din domeniile: comert, servicii, informatica si comunicare in limbi straine. Potrivit unui comunicat dat publicitatii, distributia a fost urmatoarea:

* La cursurile finantate din bugetul asigurarilor de somaj au participat 168 someri. Ei s-au calificat in meseriile: Comunicare in limba engleza; Frizer, Coafor, Manichiurist, Pedichiurist; Operator introducere validare prelucrare date; Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie; Lucrator in comert.

* La cursurile finantate din fonduri europene au participat 67 someri, care s-au calificat in meseriile: Agent paza si ordineAgent vanzari, Lucrator pentru salubrizare, Lucrator instalator pentru constructii, Mediator, Mediator Social, Operator introducere validare prelucrare date, Tehnician ecolog.

In ceea ce priveste trimestrul II al acestui an, A.J.O.F.M. Braila organizeaza pentru persoanele ce se afla in cautarea unui loc de munca, cursuri de formare profesionala in ocupatiile de :

- Operator introducere, validare, prelucrare date (nivel studii: minim liceul);

- Contabil (nivel studii: minim liceul);

- Comunicare in limba engleza (nivel studii: minim liceul);

- Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (nivel studii: cel putin 6 clase);

- Lucrator finisor in constructii (nivel studii: cel putin 4 clase)

- Constructor drumuri si poduri (nivel studii: cel putin 4 clase)

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv cele pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Somerii care doresc sa participe la aceste cursuri pot obtine informatii suplimentare la sediul  A.J.O.F.M. Braila, din b-dul Dorobantilor, nr.603-605 sau la sediul Centrului de Formare Profesionala al agentiei, din str.Sergent Tataru, nr.2, corp B, etaj 3 (in curtea Grupului Scolar Mihail Sebastian), sau la telefon 0239/613034.

Comentarii

comentariu

About the Author

-