Published On: Soare, Apr 8th, 2012

Crescătorii de animale brăileni pot depune cererile pentru prime la ovine şi caprine din 9 aprilie

Share This
Tags

* solicitările de plată trebuie vizate de asociaţiile profesionale

De luni, 9 aprilie 2012, crescătorii de ovine şi caprine din judeţul Brăila pot solicita prima pe cap de animal aferentă acestui an. Beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare la speciile ovine şi caprine pot depune cererile la sediul APIA Brăila până pe 17 mai 2012. Cererea trebuie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă.

Efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima trebuie să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 20 august 2012.

APIA va întocmi şi transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, până în data de 1 octombrie 2012, situaţia centralizatoare cu efectivele eligibile la plata primelor pentru anul 2012, în vederea stabilirii cuantumului primei pe cap de animal. Există si posibilitatea completării cererilor individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru beneficiarii care solicită primă pentru un efectiv mai mare de 500 capete femele ovine/caprine. După tipărire, cererea vizată de asociaţie se depune la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti.

După cum aminteam, cererile beneficiarilor trebuie să fie vizate de către asociaţiile de profil legal constituite. Spre deosebire de anul trecut, dreptul de viză presupune îndeplinirea câtorva condiţii suplimentare. Asociaţiile trebuie să dovedească faptul că sunt funcţionale, conform bilanţului contabil depus în anul anterior solicitării primei şi să aibă cel puţin un angajat specialist, inginer zootehnist sau medic veterinar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-