Published On: joi, Apr 19th, 2012

Cladirea TMF redevine bijuteria arhitectonica a Brailei

Share This
Tags

Proiectul “Restaurarea si consolidarea cladirii Teatrului Maria Filotti Braila” are o valoarea totala de 20.119.583,88 lei, cu o valoare a fondurilor nerambursabile solicitate de 15.932.750,82 lei, iar perioada de implementare este de 23 de luni.

Obiectivul general al proiectului consta in valorificarea eficienta a patrimoniului cultural al Municipiului Braila in vederea dezvoltarii durabile a turismului.

Scopul principal al restaurarii si consolidarii teatrului este includerea acestui monument istoric in circuitul turistic national si international, deschiderea lui permanenta spre vizitare atat pentru grupuri organizate, cat si pentru vizitatori ocazionali. Proiectul asigura continuitatea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a Municipiului.

Restaurarea si consolidarea Teatrului Maria Filotti se va realiza prin lucrari de introducere a unor bariere chimice si realizarea unui sistem corespunzator de ventilare al subsolului impotriva igrasiei, realizarea unei izolatii corespunzatoare a planseului de deasupra etajului doi, lucrari de desfiintare si refacere a sarpantei, reabilitarea zonelor ce sustin podul, realizarea unei saibe rigide la nivelul planseului de peste holul monumental.

Se va realiza un sistem de samburi si centuri in pod, se vor consolida peretii din zidarie prin camasuieli si prin tencuirea armata, se va repararea corpului scarii dinspre corpul C1/2, vor fi refacute structurile termo si hidroizolatoare la terase, vor fi curatate structurilor metalice existente.

„Cea mai pretentioasa lucrare pentru ca sunt o serie de elemente artistice si de rezistenta dar si pentru ca in incinta teatrului inca se mai desfasoara activitati. La finalizarea acestui proiect brailenii se vor bucura de o sala de spectacol dupa standarde europene, vom intra cu lucrarile si in sali dar si la acoperis,” a declarat primarul Aurel Simionescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-