Published On: lun, Apr 23rd, 2012

Ce viitor pregatiti brailenilor, PDL-istilor?

Share This
Tags

PDL-ul local se declara preocupat, zilele acestea, mai mult decat oricand, de viitorul Brailei, inclusiv al brailenilor, deci inclusiv al brailenilor pensionari. Daca tot se dau atinsi de interesul pentru concetatenii lor, poate n-ar fi rau ca Viorel Balcan si Constantin Dumitriu sa le explice pensionarilor braileni – carora PDL-ul le-a taiat samavolnic pensiile, in numele unei contributii la CAS calculate incorrect – cum are de gand partidul lor sa-i despagubeasca atat pentru paguba materiala, cat si pentru stresul prin care au trecut si inca mai trec, in incercarea de a-si recupera banii prin tribunale. Nu de alta, dar ni se pare noua ca Dumitriu si Balcan au gura mare cand e sa arunce cu rahat in usa altora, dar fac ciocul mic, cand e vorba sa comenteze sa sa explice porcariile pe care le face propriul Guvern. Noi intelegem ca si asta e o tactica, sa zapacesti electoratul, care casca ochii cand te vede facand spume la gura, criticandu-i pe altii si nu mai apuca sa te intrebe de ce ai dat tu insuti cu bata in balta.

Numai ca nu sunt toti veniti cu pluta pe Dunare si pana sa vada scobitoarea din ochiul altor politicieni, Balcan & Dumitriu ar trebui sa vada parul din ochiul propriu si sa raspunda unor intrebari legate de ce fac ei si-ai lor din acest judet si din tara intreaga. Una dintre intrebari este cea pe care ne incapatanam sa o adresam liderilor PDL, la care acestia evita sa raspunda: mai sustineti sau nu proiectul reorganizarii administrative a tarii, care va duce la desfiintarea judetului Braila? Fiindca trebuie sa ai un tupeu iesit din comun, sa fii pentru desfiintarea judetului Braila si in acelasi timp, sa defilezi in fata concetatenilor sub titlulatura “Alianta pentru viitorul Brailei”!

O alta intrebare ar fi ce fac liderii PDL pentru protejarea viitorului zecilor de mii de pensionari braileni carora li s-au taiat in mod samavolnic pensile si carora guvernantii le-au transmis ca n-au decat sa se duca in tribunal, daca vor sa-si recapete banii retinuti ilegal in lunile trecute, prin  aplicarea unei ordonante neconstituitionale.

Au luat Balcan si Dumitriu atitudine public pentru apararea judetului Braila, in granitele sale actuale? Au luat Balcan si Dumitriu atitudine public in apararea drepturilor pensionarilor braileni? Au cerut ei public Guvernului propriu sa dea oamenilor banii inapoi, fara sa-i mai tarasca prin tribunale, pentru procese care ar putea dura ani de zile? Au cerut ei public Guvernului propriu sa renunte la impozitarea aberanta a veniturilor suplimentare, in urma careia pentru venituri de cativa lei, provenite de dividente, pensionarii au platit o contributie la asigurarile de sanatate de 1.000 de lei?

Poate este doar parerea noastra, dar liderii PDL-ul par a intelege prin “viitorul Brailei” viitorul lor politic, pe care incearca sa si-l asigure prinr-un comportament de marioneta politica, care ridica mana  la comanda si nu vorbesc neintrebati, iar cand li se da voie, citesc ca papagalii texte facute de la centru .

Comentarii

comentariu

About the Author

-