Published On: mar, Apr 3rd, 2012

Doi asiatici au fost prinsi in timp ce vroiau sa intre in tara cu salteaua – VIDEO

Share This
Tags

Politistii de frontiera vasluieni au retinut doi barbati din Bangladesh care au trecut frontiera romano-moldoveana ilegal, cu scopul de a ajunge in spatiul Schengen.

In data de 02 aprilie, in jurul orei 06.00, in timp ce se aflau in misiune de supraveghere a frontierei de stat, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Berezeni /I.T.P.F. Iasi au observat, pe comunicatia DN 24 A, pe directia localitatii de frontiera Bumbata, doua persoane care nu-si justificau prezenta in acea zona, la ora respectiva.

La nivelul S.P.F. Berezeni s-a declansat o actiune specifica, in urma careia, cele doua persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona au fost interceptate.

Deoarece persoanele aveau hainele ude si exista riscul de a intra in soc hipotermic, politistii de frontiera au anuntat serviciul ,,112”, cei doi fiind preluati de catre o ambulanta si transportati la Spitalul Municipal Husi, unde li s-au acordat ingrijiri medicale. Dupa ce s-au asigurat ca viata nu le este pusa in pericol, politistii frontiera care i-au insotit la spital i-au condus pe cei doi la sediul S.P.F. Berezeni, pentru cercetari.

In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit ca acestia sunt din Bangladesh, cu varsta de 24, respectiv 30 de ani si au trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, din R. Moldova, cu ajutorul unei saltele pneumatice, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei pentru a-si gasi un loc de munca.

Au fost informate in mod operativ autoritatile de granita vecine, iar evenimentul de trecere ilegala a frontierei de stat a fost cercetat impreuna cu acestea.

Politistii de frontiera vasluieni au intocmit lucrare penala celor doi barbati pentru intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Husi care va dispune masurile legale care se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author

-