Published On: vin, Apr 6th, 2012

Braila, pe locul 25 intr-un top national, dupa suprafata terenurilor degradate

Share This
Tags

* inaintea noastra in clasament sunt Constanta si Tulcea, in timp ce Galatiul sta mult mai bine, din acest punct de vedere

Judetul Braila se afla pe locul 25 intr-un top national, in ceea ce priveste suprafata de teren degradat, care nu produce nimic. Potrivit unei analize realizate de Econtext, la nivelul intregii tari, din total suprafata arabila, care este de 9,4 milioane de hectare, circa 1 milion de hectare raman necultivate. Separat de acesta, Romania are aproape jumatate de milion de hectare de pamant care este degradat, mai exact, pamant pe care nu se afla nici o constructie, dar pe care nu s-a cultivat si nici nu se cultiva nimic. Acest teren degradat reprezinta circa 2% din suprafata totala a tarii.

Potrivit sursei citate, la nivel national, judetul Alba este pe primul loc la capitolul “teren degradat”, cu o suprafata de 43.376 de hectare. Pe a doua pozitie se situeaza Clujul, cu 33.452 de hectare, iar la polul opus, cu cel mai putin teren de acest gen, este Capitala, cu numai 93 de hectare de pamant degradat.

Dintre judetele apropiate, Constanta se afla pe locul 6, cu peste 23.000 ha teren degradat, urmata de Tulcea, cu peste 22.000 ha. Braila este pe locul 25, cu circa 8.500 ha, Buzaul, pe locul 27, cu 8200 ha, iar Galatiul este pe locul 35, cu 3.400 ha teren degradat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-