Published On: mie, Apr 4th, 2012

Basescu: „Obtineti macar jumatate din voturile USL, altfel treceti in Opozitie”

Share This
Tags

Surse la care au participat la intâlnirea de taina dintre Basescu si liderii PDL au declarat ca Traian Basescu i-a avertizat pe acestia ca trebuie sa obtina macar jumatate din voturile USL. Basescu i-ar fi avertizat pe liderii PDL ca in cazul unei victorii zdrobitoare a USL-ului nu va avea de ales decât sa le ofere puterea, iar PDL ar putea trece in Opozitie.

Conform surselor citate de Mediafax, intâlnirea de luni noaptea dintre Traian Basescu si liderii PDL a avut drept scop stabilirea obiectivului PDL pentru alegerile parlamentare din noiembrie.

Seful statului le-a spus acestora ca va aplica ad literam prevederile constitutionale privind formarea Guvernului, respectiv ca la consultarile pe aceasta tema trebuie invitate partidele din Parlament, nu aliantele. Basescu a aratat ca, prin urmare, va avea in vedere care partid obtine cele mai multe voturi.

In aceste conditii, Traian Basescu a avertizat, potrivit surselor citate, ca daca PDL vrea sa ramâna la guvernare si dupa alegerile parlamentare din acest an, trebuie sa obtina mai mult de jumatate din scorul USL. “Daca nu, treceti in opozitie”, i-ar fi avertizat Traian Basescu pe democrat-liberali, conform acelorasi surse.

Comentarii

comentariu

About the Author

-