Published On: mie, Apr 18th, 2012

Balcane, “De trailes bahtalo!”

Share This
Tags

* “Votati-l pe Balcan, ca-i primarul ideal pentru un tigan!”- cam asa suna recomandarea unui admirator al lui Viorel Balcan, care-l crede cel mai potrivit candidat dintre cei care ravnesc la Primaria municipiului

Fiindca pe site-ul oficial al PDL Braila, ultima postare s-a facut in 13 februarie si vrem sa fim informati cu privire la ce fac democrat-liberalii braileni, ne uitam si noi pe site-urile apropiate de sursa, care par a fi informate in legatura cu chestiuni de interior, din tabara portocalie care, mai nou, si-a tras o dunga de verde. Noi credem ca daca-si tragea una de mov, era mai potrivit, dar nu stam sa discutam acum cromatica politica.

Drept sa spunem, noi verificam zilnic site-ul PDL Braila ca sa aflam printre primii cand ne desfiinteaza Dumitriu si gasca lui judetul, ca nici el nici Balcan nu vor sa ne spuna, desi i-am rugat frumos sa raspunda la aceasta simpla intrebare: mai sustineti reorganizarea administrativ-teritoriala, care inseamna desfiintarea judetului Braila, sau nu?

Si daca pe site-ul PDL Braila n-am gasit nimic nou, am descoperit in schimb pe un alt site un promo electoral pentru Viorel Balcan, care, in viziunea autorului, pare omul potrivit pentru tigani.  Fiindca ni s-a parut interesanta reclama, o comentam aici, si-i facem si noi, gratuit, campanie electorala Piticului.

Sub titlul “Ce sa facem noi tiganii sa castige Balcanii” – poate ar fi sunat mai bine “Cum sa faca un tigan/ sa castige dom’ Balcan”, dar merge si asa -, autorul ii indemna pe tigani sa-l voteze pe amintitul candidat. Iata si cateva argumente, bine intemeiate, am zice noi, pe care nu le putem contesta, pentru care Balcan ar trebui votat de tigani:

BALCAN ESTE UN OM POPULAR, NU ESTE UN INCRAVATIT DE ALA CU GULERE ALBE; BALCAN STIE SA DISCUTE CU TOATA LUMEA PE LIMBA OMULUI SARAC,BOGAT , PROST, DESTEPT,SPALAT, NESPALAT, COPIL, FEMEIE, BARBAT; NU ESTE UN OM CU NASUL PE SUS,INGAMFAT,ESTE UN OM CU COMPORTAMENT CA DIN POPOR; POATE AJUTA FAMILIILE CU COPII LA SCOALA, UNIFORME, RECHIZITE, ALIMENTE, HAINE; BALCAN POATE ASIGURA PENTRU ROMII CARE SCOTOCESC IN GUNOAIE PESTE 500 DE LOCURI DE MUNCA PLATITE. BALCAN ESTE BAIAT DE GASCA”

Cat ar fi cineva de rau intentionat, nu poate sa nu recunoasca faptul ca Balcan e baiat de gasca – recunoastem si noi, cei pe care i-a evacuat de doua ori din sediul redactiei. Ca stie sa vorbeasca cu toti desteptii si spalatii, dar si cu prostii, cu nespalatii, este clar, ba am putea spune, pe aceeasi logica, si ca stie sa vorbeasca cu toti veneticii si cu persoanele de culoare, carora a dovedit deja ca le poate face rost de functii, politice sau de alta natura.
Si daca aceasta carte de vizita cat se poate de corecta, creionata cu buna credinta de autor, nu este de ajuns, urmeaza si o strategie electorala ce-i este propusa atat candidatului PDL, cat si tiganilor: “Tiganii pot face sa castige primaria Balcanii un lucru usor si simplu.

1 In ziua de votare sa lase pentru o ora,douo,”munca”, adica manglitul,ciorditul,cersitul,gunoitul si alte ocupatii liberale si sa vina la vot cu mic cu mare ( cu drept de vot) si sa puna stampela pe BALCAN.

2 Pentru a motiva tiganii sa faca acest frumos gest trebuie sa se procedeze astfel; RECRUTATI “ACTIVISTI” din clanurile lor,cei mai ” reprezentativi”.

3 Organizate intalniri cu “electoratul” tiganesc pe cartiere,sa fie si un sef de zona tigan,CHERCEA-BRAILITA-LACU-DULCE-COMOROFCA.

4 DEP. BALCAN in persoana sa discute cu fiecare grupare,pe strazi,cartiere,zone,sa nu lase la latitudinea unor sefii de zona “albi”.

5 Confectionate insigne pentru sefii  tiganilor,pentru votantii tigani barbati,femei tineri.

6 URGENT SA FIE COOPTATI SI DATE FUNCTII DE RASPUNDERE TIGANILOR IN ; ORG DE FEMEI-TINERET-BPL-BPJ-PENSIONARI ( DACA A APUCAT VREUNUL PENSIA)

7 ” MOTIVATI ” TIGANII SA VOTEZE.
8 Tiganii trebuie sa stie de la sefii lor de la sefii pdl ca singurul candidat la primarie care tine cu tiganii cu adevarat cu toti saracii in general este dep. BALCAN  VIOREL.
9 Tiganii trebuiesc sa se simta in mijlocul actiunii,sa fie respectati,sa fie stimulati,orice problema serioasa discutata cu ei sa fie rezolvata,nu sunt atat de pretentiosi ca romanii,procentul de duplicitate este mai mic la tigani ca la romani.
10 Invitati la o excursie,o masa pe undeva numai pentru ei
”.

Piticule, ia-l consilier pe autorul neanonim al materialului de mai sus, ca-i mai valoros ca specialista ta pe imagine!

P.S.- Pentru cei care nu cunosc limba rromanes, expresia din titlu e varianta tiganeasca a celebrului “Sa traiti bine!” – cel putin asa ne-au spus cei pe care i-am consultat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-