Published On: mar, Apr 24th, 2012

Balcane, cum ai grija de viitorul medicilor braileni?

Share This
Tags

Laolalta cu colegii lor din tara, cei circa 500 de medici braileni ameninta cu demisia, daca Guvernul nu va debloca posturile din Sanatate, nu va majora veniturile personalului si nu va asigura conditii de munca decente pentru acestia. Sub inteleapta conducere PDL-UNPR a tarii – de UDMR nu mai vorbim, ca nu-i avem aici, la Braila, sa-i intrebam de sanatate – , sistemul sanitar se duce de rapa, iar viitorul este unul sumbru.

Ce fac reprezentantii PDL si UNPR din Braila, pe care cica-i frige grija de viitorul judetului? In perioada in care nu sustin reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii, in urma careia judetul Braila n-ar mai avea niciun viitor, fiindca s-ar desfiinta, ei tac malc in privinta principalelor probleme ale oamenilor.

Nu au nimic de comentat referitor la situatia pensionarilor carora Dumitriu, Balcan si ai lor – pe Eugen Badalan nu-l mai nominalizam in mod special, fiindca avem impresia ca el nici nu mai exista, dar nu ne mai spune Titiu ca l-a pierdut pe parcurs, ca sa nu ne intristam – le-au taiat pensiile cu niste contributii la sanatate calculate aiurea. Probabil ca pentru ei, pensionarii braileni oricum n-au niciun viitor, deci nu merita sa-i ia in calcul in strategia electorala, asa ca pur si simplu nu-i baga in seama…  Daca mai traia Badalan prin PDL, era altceva, ca venea pensionarul Cauciuc si le explica batranilor ca este spre binele lor ca li s-au taiat pensile si ca sunt pusi sa plateasca taxe pentru sanatate, fiindca in acest fel, nu vor mai face exces la mancare, din pensile babane pe care le incasau, ceea ce i-ar fi bagat in spital. Totul are o logica…

Dumitriu si Balcan nu au nimic de comentat, din cate vedem si auzim noi, nici in legatura cu sutele de medici braileni care ameninta cu demisia, din cauza situatiei financiare in care se afla. Guvernul PDL are de anul trecut pe masa o initiativa legislativa venita chiar din judetul Braila, prin care se cere executivului sa permita consiliilor judetene si primariilor sa acorde, din venituri proprii, stimulente financiare personalului medical cu performante deosebite. Este solutia cea mai la indemana pentru autoritatile locale sa-si tina in judet medicii buni, in contextul in care nu cer un leu in plus de la buget, ci doar o reglementare legala care sa le permita sa dea bani in astfel de scopuri. In judetul Braila, autoritatile au anuntat deja ca sunt gata sa ofere aceste stimulente, au banii necesari, tot ce trebuie este aprobarea unei astfel de legislatii. Ce au facut Viorel Balcan si Constantin Dumitriu, interesati, chipurile, la maximum de viitorul Brailei, ca sa ajute? Nimic! Daca ne uitam pe site-ul organizatiei PDL Braila, cu cateva zile inainte de 1 Mai muncitoresc, ei inca sunt ocupati sa ajute brailenii “afectati de furia zapezii”. Titiu, cel putin, a fost ingropat in zapada pana la gat pana zilele trecute, ca am auzit de la colegii care-l barfeau, invidiosi, ca si-a dat-o pe partie (mareata faptura). O fi zis ca daca partidul se duce in jos, pe partie, este momentul sa fie solidar cu PDL-ul si sa se duca si el la ski. Fiindca nu v-am spus, dar pe langa faptul ca este un cerebral, un sahist de renume mondial la el in curte si un karatist de exceptie in baia proprie, unde da din maini de te ameteste, ca nici nu mai e nevoie sa te loveasca, el este si un schior exceptional, specialist in cazaturi.  Din cate am auzit, are performante deosebite si la inot, mai ales cand i se umple cadita cu apa fierbinte, dar asta ramane intre noi, ca numai gandul la Titiu ud, in slip mulat, ne face rau. Hai sa-l lasam imbracat in costum de ski, ca e mai bine pentru sanatatea noastra psihica.

Cert e ca Dumitriu pare ca s-a deconectat total (de la aparatele de partid), fiindca nu mai are grija propriei candidaturi, iar de altii nu-l intereseaza, asa ca te intrebam pe tine, Balcane: “Cum aveti grija de viitorul medicilor braileni?” Si ne referim la medici, ca sunt numai cateva sute, fiindca nu indraznim sa te intrebam cum ai grija de viitorul pacientilor braileni. Piticule, pana si cei mai mari fani ai tai – adica Manina, ca altii nu stim – cred ca sesizeaza cu ochiul liber ca te doare de viitorul brailenilor exact acolo unde te-a cautat doctorul Sabau, cand te-a operat de hemoroizi!

Comentarii

comentariu

About the Author

-