Published On: mie, Apr 4th, 2012

Bacalaureat 2012: Vezi modelele de subiecte si baremele pentru limba si literatura romana

Share This
Tags

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a publicat pe site-ul www.subiecte2012.edu.ro, modelele  pentru bacalaureat 2012, la limba si literatura romana care cuprind trei subiecte, fiecare fiind notat cu 30 de puncte. Proba scrisa la limba si literatura romana la bacalaureat 2012, sesiunea iunie-iulie, este programata pe data de 2 iulie.

Potrivit CNEE, proba scrisa la limba si literatura romana cuprinde trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte. La primul subiect, este propus un text la prima vedere, pe baza caruia trebuie rezolvate noua cerinte pe baza unui text la prima vedere. Subiectele  vizeaza cunostinte de vocabular, notiuni de teorie literara, dar si capacitatea de a intelege si interpreta un text literar.

La subiectul al II-lea, elevii trebuie sa scrie un text de tip argumentativ pornind de la un citat. In acest model, eseul are ca tema reusita, pornind de la afirmatia lui Nicolae Titulescu: “Experienta m-a invatat ca numai sinceritatea si cunoasterea celorlalti permit in diplomatie culesul unor succese nu efemere, ci permanente”.

Subiectul al III-lea vizeaza redactarea unui eseu pe baza textelor literare studiate. De exemplu, la acest model de subiect, elevii trebuie sa prezinte tema si viziunea despre lume reflectate intr-un text poetic studiat, apartinand unuia dintre autorii canonici Mihai Eminescu, George Bacovia sau Nichita Stanescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-