Published On: sâm, Apr 7th, 2012

Baban, la carma echipei nationale universitare

Share This
Tags

*Baban vrea aurul de la mondialele universitare din Brazilia

Antrenorul principal al echipei HC Dunarea Braila, Ioan Baban, a fost desemnat de conducerea Federatiei Romane de Handbal, selectionerul echipei nationale universitare a Romaniei. In perioada 20-30 iunie,in Brazilia are loc Campionatul Mondial Universitar, care va fi reprezentat si de fete de la HC Dunarea Braila.

Cu Ioan Baban la carma echipei universitare, Romania s-a aflat mereu pe podium la Campionatul Mondial Universitar, in 2008 castigand, in Italia, medalia de bronz iar in 2010, romancele s-au intors din Ungaria cu medalia de argint. Experienta si profesionalismul de care a dat dovada de-a lungul anilor in lumea handbalului, si puterea de munca a fetelor, poate aduce Romaniei anul acesta o noua medalie, poate  chiar una de aur.

Istoria se poate repeta, si dupa 17 ani, Ioan Baban poate recastiga medalia de aur, tot in Brazilia asa cum a facut-o in 1995 alaturi de Dinu Cojocaru, cu nationala de tineret.

“Daca in 2008 am luat bronz, iar in 2010 argintul, in mod logic acum ar trebui sa luam medaliile de aur. In mod sigur vor fi convocate la nationala universitara si handbaliste de la HC Dunarea,” a precizat Ioan Baban.

Echipa noastra va fi alcatuita din studente nascute intre anii 1984-1994, iar daca echipa nationala de senioare va obtine calificarea la Jocurile Olimpice, atunci nu va putea beneficia de jucatoarele de la lot.

Comentarii

comentariu

About the Author

-