Published On: lun, Apr 30th, 2012

Aveti nevoie de mana de lucru? Apelati cu incredere la detinuti!

Share This
Tags

Penitenciarul Braila va pune la dispozitie forta de munca speciala (persoane private de libertate), pe perioade de timp determinate, in conditii avantajoase si cu un numar variabil de persoane.

Avantajul principal pentru beneficiar consta in faptul ca forta de munca este mai ieftina, iar incheierea unui contract cu Penitenciarul Braila necesita o procedura simpla. Practic, patronul care doreste sa incheie un contract de prestari servicii face o solicitare scrisa catre administratia penitenciarului, dupa care se stabileste o intâlnire intre reprezentantii societatii si  reprezentantii penitenciarului in cadrul careia se vor negocia termenii contractuali.

Tariful estimativ este de 4,5 lei/ora, iar societatea in cauza este scutita de la plata obligatiilor fata de bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor de sanatate, fond de somaj etc. Aproximativ 400 de persoanele private de libertate din Penitenciarul Braila, pot  acoperi o gama diversa de activitati: constructii civile si industriale, agricultura (prasit manual, irigat, recoltat), gospodarire comunala (curatat parcuri si spatii verzi, amenajat si curatat strazi), ambalat confectii textile, productie ambalaje carton/mase plastice, activitati auxiliare muncii necalificate (sapat santuri, recuperarea deseurilor si reciclarea acestora, lucrari de curatenie, manipulare materiale etc).

Prin  folosirea la munca a  persoanelor private de libertate  se urmareste mentinerea si cresterea capacitatii acestora  de a-si câstiga existenta dupa liberare si realizarea  unor venituri, care se pot folosi la imbunatatirea conditiilor de detinere si pentru sustinerea actiunilor de resocializare  a acestora.

Conducerea Penitenciarului Braila isi exprima convingerea ca, alaturi de sprijinul comunitatii locale si cu implicarea acesteia, poate creste nivelul si eficienta interventiei recuperative contribuind astfel la normalizarea relatiilor sociale si dezvoltarea continua a comunitatii locale, bazata pe integrare pe piata muncii a tuturor categoriilor sociale in general si a celor vulnerabile, in particular.

Informatii  privind conditiile de incheiere a contractelor de prestari servicii  se pot obtine  la sediul Penitenciarului Braila, str. Carantina nr.4A, Braila, judetul Braila, sau la  telefon: 0239/619314 int. 114.

Comentarii

comentariu

About the Author

-