Published On: mar, Apr 10th, 2012

Avantajele angajarii elevilor si studentilor in timpul vacantelor

Share This
Tags

* Statul ofera stimulente financiare angajatorilor care incadreaza tineri

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila readuce in atentia angajatorilor care incadreaza in munca elevi si studenti, pe perioada vacantelor, faptul ca pot beneficia, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de un stimulent financiar, lunar, egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca în vigoare, pentru fiecare elev si student angajat. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Stimulentul financiar se acorda pe o perioada maxima de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.

Beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial, sau a unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi si angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de acest stimulent financiar, pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii din judetul Braila vor incheia cu A.J.O.F.M. Braila, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor, o conventie, respectiv Anexa nr.1 la H.G.nr.726/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor.

Informatii suplimentare cu privire la aceste facilitati se pot obtine la sediul A.J.O.F.M. Braila, din b-dul Dorobantilor, nr.603-605, parter, Biroul nr. 3.

Comentarii

comentariu

About the Author

-