Published On: joi, Apr 12th, 2012

Autoritatile stabilesc detaliile pentru alegerile locale

Share This
Tags

Pentru ca data alegerilor locale se apropie cu pasi repezi, iar campania electorala bate la usa, autoritatile pun la punct toate detaliile, astfel incat procesul de votare sa se desfasoare in cele mai bune conditii. In prezent, s-au stabilit sectiile de votare si s-au renumerotat, avand in vedere ca la precedentul scutin unele locatii se aflau in renovare si astfel erau indisponibile.

“Am semnat dispozitia pentru sectiile de votare. Au dat-o sa o multiplice in vreo 400-500 de exemplare, si o vom afisa. Am facut inventarul urnelor, cabinelor de vot si tot ce mai e. Mai sunt lucruri de facut, tablitele indicatoare, ca alea dispar cel mai repede, nu stiu ce Dumnezeu facem cu ele”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Toate cheltuielile ocazionate de alegerile locale vor fi suportate de la nivel central, astfel ca sumele defalcate in acest scop de autoritatile publice locale vor fi apoi decontate din bugetul central.

“Cheltuiala este asigurata pe Hotararea de Guvern, de la nivel central, iar dupa aceea, in termen de 60 de zile, noi va trebui sa facem decontul. Eu nu sunt un fan al actualului Guvern, dar stiam cu totii ca avem alegeri. Ca erau in noiembrie, ca erau in iunie, stiam, bugetul cand l-am facut l-am facut pentru tot anul, nu pana in noiembrie sau pana in iunie. Nu am o suma aproximata, am pus o suma in buget. Noi nu cheltuim nimic, cheltuiala este facuta de la centru”, a explicat edilul.

In ceea ce priveste organizarea in interiorul sectiilor de votare, autoritatile au agreat amplasarea a trei urne de vot, una mobila pentru cazurile speciale, iar celelalte doua pentru Primar si Presedinte de Consiliu Local si respectiv pentru Presedintele Consiliului Judetean si Consiliul Judetean.

“Noi dorim sa punem trei urne in sectie, asa am discutat. O urna pentru locale, o urna pentru Judetean. Deci intr-o urna sa se introduca Primarul si Presedintele de Consiliu Local, intr-o urna sa se introduca Presedintele Consiliului Judetean si Consiliul Judetean si urna mobila, cea care la un moment dat, eventual, va fi folosita”, a conchis primarul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-