Published On: mar, Apr 24th, 2012

Atenţie, brăileni: nu va mai puteţi vinde casele, fără atestat energetic!

Share This
Tags

Incepând din această vară, proprietarii vor fi obligaţi să obţină certificate energetice dacă vor să-şi vândă sau să-şi închirieze locuinţa. Altfel, riscă anularea eventualei tranzacţii.

Până la începutul lunii iulie, Guvernul trebuie să vina cu o lege care prevede obligativitatea atestării energetice a locuinţelor, altfel România ar putea fi sancţionată de Uniunea Europeana. Proprietarii de locuinţe vor fi afectati, în acest context, prin faptul că se vor afla în imposibilitatea de a mai vinde sau închiria casa fără certificatul de performanţă energetică, sancţiunea fiind nulitatea relativă a tranzacţiei. In cazul în care casa va fi, totuşi, vândută sau închiriată fără atestat, tranzacţiile respective vor putea fi atacate în justiţie de părţile care au încheiat contractul sau de către terţi.
Precizăm că în prezent, in Romania există circa 1.300 de auditori energetici pentru clădiri, acreditaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Un certificat energetic costă între 250 şi 600 de lei, în funcţie de suprafaţa apartamentului sau clădirii respective.
Legea va intra în vigoare la 60 de zile de la data publicării în „Monitorul Oficial” si va fi valabilă si pentru clădirile publice sau deţinute de autorităţi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-