Published On: mie, Apr 4th, 2012

Arderea necontrolata a vegetatiei uscate “arde” la buzunar

Share This
Tags

In data de 03 aprilie 2012, subunitatile de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru limitarea si lichidarea a sase incendii.

La ora 10.40 Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la locuinta lui Costin T. din comuna Romanu. Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost focul deschis in spatii deschise lasat nesupravegheat. Au ars un saivan din stuf, cca. trei tone cereale (grau si soia) si 150 kg lemne de foc, insa nu s-au inregistrat victime.

De asemenea, s-a intervenit pentru lichidarea si limitarea a cinci incendii de vegetatie uscata in Mircea Voda, Ianca, Faurei si municipiul Braila. Au ars vegetatia uscata pe o suprafata totala de aproximativ 11 ha, 1,2 ha butasi de vie si gunoi menajer. Cauza probabila de producerea a incendiilor a fost focul deschis in spatii deschise lasat nesupravegheat si folosirea intentionata sau din culpa a conditiilor de a genera incendiu.

La arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este necesar respectarea urmatoarelor reguli:

a) executarea arderii in zone care sa nu permita propagarea focului la fondul forestier/constructii si sa nu afecteze retelele electrice, de comunicatii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

b) curatarea de vegetatie a suprafetei din jurul fiecarei gramezi pe o distanta de 5 m;

c) supravegherea permanenta a arderii;

d) stingerea totala a focului inainte de parasirea locului arderii.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor sau a deseurilor se efectueaza numai pe baza permisului de lucru cu foc, emis prin grija primarului de catre seful serviciului voluntar pentru situatii de urgenta, in locurile special amenajate, dupa ce a fost informat in prealabil serviciul voluntar pentru situatii de urgenta.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, se sanctioneaza contraventional cu amenzi cuprinse intre 1000 – 2500 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-