Published On: lun, Apr 23rd, 2012

Aproape 2 milioane de euro pentru reabilitarea Parcului Monument

Share This
Tags

Parcul Monument din municipiu va fi supus unor ample lucrari de reabilitare, realizate cu fonduri europene. Astfel, autoritatile sustin ca parcul, unul dintre cele mai mari parcuri din Romania prin suprafata de 90 de hectare, isi va recapata pe deplin frumusetea si functionalitatea. Totalul lucrarilor pe care le implica proiectul este estimat la 8 milioane de lei.

“Suntem in ultima faza cu proiectul Parcului Monument, respectiv vizita la fata locului. Daca lucrurile vor fi in regula, si noi speram sa fie, ar trebui sa urmeze semnarea contractului de finantare. Avem o gandire sistematizata pentru intreaga suprafata a parcului. Va fi o formula de reabilitare a aleilor pietonale, dorim sa refacem fantana din parc, vor fi facute dotari cu mobilier stradal, sunt cuprinse elemente de peisagistica, de plantari, intr-o structura pe care ne-o dau specialistii, pentru ca de mai multa vreme s-au tot facut amenajari, dar nu la modul organizat. Scopul este de transformare a parcului intr-un loc de relaxare. Vrem sa lasam viitoarei echipe de la primarie o serie de proiecte, pe care sa le desfasoare. Unele in lucru, unele in stare de licitare, altele in stare de contract de finantare”, a spus primarul Aurel Simionescu.

Denumirea Parcului Monument provine de la monumentul realizat de arhitectul francez Villaye, in 1833, care reprezenta pe un soclu o spada cu doua taisuri, flancata de doi lei. Vechiul monument a fost distrus de catre armatele turcesti in 1916, insa brailenii continua sa foloseasca aceasta denumire.

De asemenea, Parcul Monument a mai purtat in trecut si denumirea de Parcul Kiseleff, pentru a-l onora pe guvernatorul rus Pavel Kiseleff.

Comentarii

comentariu

About the Author

-