Published On: mar, Apr 24th, 2012

Alianta pentru viitorul Brailei, cuprinsa in “Caracatita coruptiei brailene”

Share This
Tags

Nu stim daca va mai aduceti aminte de mult trambitata “Caracatita a coruptiei brailene”, aparuta pe piata din parinti necunoscuti, urmata de o alta caracatita, ce-si avea obarsia declarata intr-un partid al poporului. Ei, prima caracatita, cea bastarda, ca sa-i spunem asa, il tinea inlantuit in bratele sale corupte, printre altii, si pe presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu. La vremea respectiva, Dumitriu, ofuscat nevoie-mare ca este trecut printre corupti, l-a banuit pe un fiu al Brailei ca si-a bagat… coada in conceperea caracatitei si a dat cu el de pamant. La modul figurat, evident, ca marele karatist intra in lupta directa cu un adversar real la fel de rar pe cat se baga intr-o partida de sah, daca adversarul are mai mult de 6 ani si stie sa numere pana la 10. Intr-o conferinta de presa incendiara, relatata pe larg de presa locala, in iulie 2011, Dumitriu l-a renegat pe fiul (risipitor) al Brailei si a declarat ca acesta isi are locul si el printre personajele din “Caracatita coruptiei”.

Dupa cum stiti, Dumitriu isi schimba opiniile dupa cum bate vantul,  dovada ca dupa ce l-a indepartat din partid pe Gheorghe Chiru si l-a facut in toate felurile, inclusiv “bulagiu”, acum sunt cei mai buni prieteni si merg alaturi in alegeri, tot pentru viitorul Brailei.

Nu este deci deloc de mirare ca Titiu Dumitriu se aliaza in alegeri, sub titulatura “Alianta pentru viitorul Brailei” si cu fiul Brailei pe care-l vedea, cu cateva luni in urma, ca pe unul dintre personajele reprezentative ale coruptiei din Braila. Daca sunt colegi de Caracatita, de ce n-ar fi si colegi de alianta, pentru viitorul Brailei?

Iata, insa, declaratile lui Constantin Dumitriu , asa cum au fost ele relatate in presa locala in iulie 2011 – si am ales  sa citam un ziar drag liderului PDL, dar si fiului Brailei, ca sa n-avem vorbe ca suntem partinitori:

Din Caracatiţa corupţiei brăilene lipseşte Sergiu Diacomatu

* acuză preşedintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu * acesta spune că în spatele acţiunii de distribuire a pliantelor “Caracatiţa corupţiei brăilene” se află preşedintele Fundaţiei “Fiii Brăilei”, Sergiu Diacomatu * Dumitriu afirmă că Diacomatu a lucrat pentru Rădulescu şi a fost asociat într-o firmă “mâncătoare” de bani publici * liderul PDL declară că, prin activitatea de ONG-ist, Diacomatu nu ar vrea decât să îşi crească cota pentru a putea negocia la anul, de pe poziţii forte, o candidatură politică la alegerile locale * democrat – liberalul arată cu degetul în curtea UNPR Brăila, al cărei preşedinte de la tineret a fost văzut la acţiunile fundaţiei lui Diacomatu

Liderul democrat-liberalilor brăileni, Constantin Dumitriu, vine cu acuzaţii grave în scandalul “Caracatiţa corupţiei brăilene”, pliantele distribuite acum două săptămâni prin municipiu şi judeţ. Mai precis, Dumitriu face public numele celui pe care îl bănuieşte a fi în spatele acestei acţiuni, şi anume preşedintele Fundaţiei “Fiii Brăilei”, Sergiu Diacomatu. Astfel, Dumitriu afirmă că, dacă tot vroia să fie extrem de completă şi actualizată acea hartă, Diacomatu ar fi trebuit să se treacă şi pe el acolo, pentru că nu este aşa curat cum doreşte să lase impresia.
“Din harta aceea lipseşte cineva foarte important. Lipseşte chiar Sergiu Diacomatu, preşedintele Fundaţiei «Fiii Brăilei». Că este clar că acea acţiune îi aparţine, chiar dacă aparent e făcută de o organizaţie – «Brăila curată». Dacă punem lucrurile cap la cap vedem că «Brăila Curată», «Fiii Brăilei» şi încă o publicaţie locală sunt toate legate între ele. Diacomatu spune despre mine că sunt corupt fiindcă sunt cumătru cu directorul de la «Electrica», Ştefan Rădulescu. Păi, Diacomatu, ca să intre la Guvern, unde a lucrat el, trebuia să plece de undeva, că doar a ajuns acolo pe pile şi nu pe nişte capacităţi deosebite, aşa că primul lui serviciu a fost chiar la firma tatălui lui Ştefan Rădulescu. Aşa că a uitat să se pună şi el în această caracatiţă. Oricum, sunt multe întrebări legate de treaba asta, din ce bani a sponsorizat acţiunea, cine a finanţat-o, că e vorba de cheltuieli mari”, a comentat Dumitriu. Având în vedere afirmaţia cum că însuşi Diacomatu ar avea legătură cu Rădulescu, cel care ar face “lipeala” între Stancu, prin afacerea Lapte-Corn şi cumătrul Titi Dumitriu, ziarul “Obiectiv” i-a cerut liderului PDL să fie mai concret. “Da, a fost jurist la firma Energetica Prest Serv, a tatălui lui Ştefan Rădulescu”, ne-a declarat Dumitriu.
Democrat – liberalul a mai adăugat că, dacă tot bate monedă pe lupta împotriva celor care se înfruptă din banii publici, atunci Diacomatu ar trebui să se uite în propria ogradă, având în vedere că printr-o firmă la care el a fost asociat şi care a avut legătură cu banii publici, a fost sponsorizată fundaţia: “Vă rog să verificaţi firma «Expert Europroiecte Edilitare SRL» Bucureşti şi să vedeţi ce legătură are cu banii publici, cu Diacomatu şi cu fundaţia lui. Dacă nu o să puteţi dumneavoastră, o să revin eu, în alte conferinţe, cu detalii, ca să vedeţi cum e cu lupta împotriva celor care mănâncă banii publici”, a declarat Dumitriu.
Acesta a mai adăugat că, din informaţiile pe care le are, Diacomatu ar fi prea puţin interesat de binele brăilenilor şi că, de fapt, vânează doar o funcţie politică, iar prin acţiunile sale ca ONG-ist nu face decât să îşi ridice cota pentru a valora cât mai mult în 2012: “La anul, «Fiii Brăilei» va dispărea pentru că îşi va pierde obiectul muncii. Care e de a susţine o persoană, care va candida politic. E o ipocrizie ce face acum. În fine, acum e susţinut cu foarte mulţi bani, iar dacă va câştiga un post politic va trebui să facă decontul din bani publici. El acum vrea să crească în sondaje, ca apoi să treacă la negocieri. Oricum, ca să vă daţi seama dincotro bate vântul, pot să vă zic că la acţiunile «Fiii Brăilei» a participat şi preşedintele organizaţiei de tineret a UNPR Brăila”.
Dumitriu a mai adăugat că în acest moment PDL Brăila aşteaptă rezultatele anchetei Poliţiei pe tema distribuirii acelor pliante cu “Caracatiţa corupţiei brăilene”, deoarece chiar în duminica în care încă se mai împărţeau materialele respective, PDL Brăila a făcut o sesizare în acest sens”
.

Comentarii

comentariu

About the Author

-