Published On: Soare, Apr 8th, 2012

Alianta (contra naturii) pentru Viitorul Brailei (3)

Share This
Tags

De cateva zile, o mana de politicieni locali, reuniti sub sigla pompoasa a “Aliantei pentru Viitorul Brailei” isi freaca mainile a bucurie, laudandu-se ca in numai doua luni, vor lua fraiele municipiului si ale judetului, dupa ce ii vor face praf si pulbere pe cei de la USL. Unii dintre cei care se  vad deja noii guvernanti locali se fac pulbere inca de pe acum, sarbatorind previzibila – din punctul lor de vedere – victorie in numele viitorului Brailei.

Cei care au locuit in Braila macar in ultimii 3-4 ani stiu insa ca pana de curand, aliatii pentru viitorul Brailei se manacau cu sarg de partea dorsala unii pe altii si se acuzau de cele mai grave lucruri, inclusiv de acela ca fac parte din mafia locala transpartinica, ca au batut palma cu Gheorghe Bunea Stancu, sau ca sunt infiltrati de acelasi Stancu in randurile altor partide.

Daca ar fi sa frunzarim presa locala a ultimilor 3 ani, dand o cautare numai pe “Gheorghe Chiru”, care a fost de departe cel mai vocal si mai agresiv dintre “aliatii” de astazi, el le-a tras-o, fara partinire si PDL-istilor Constantin Dumitriu, Viorel Balcan si Eugen Badalan si UNPR-istului Constantin Cibu, care erau pentru el Dracu’ gol , dar cu care astazi este prieten la catarama. Evident, nici cei citati nu au ramas datori cu raspunsuri taioase si l-au facut pe Chiru cu ou si cu otet. Odata cu apropierea alegerilor, insa, dusmanilor de altadata parca li s-a luat un val de pe ochi si s-au vazut intr-o cu totul alta lumina, mult mai favorabila, astfel incat au devenit dezirabili unii pentru ceilalti si s-au convins ca ei sunt speranta pentru viitorul Brailei. Mai mult chiar, dusmanii de altadata au ajuns la convingerea ca nu pot sa mai reziste unul fara celalalt, dupa ce si-au descoperit compatibilitati inimaginabile cu numai cateva luni in urma.

Cum toti membrii Aliantei sustin ca preocuparea lor majora este viitorul Brailei si implicit, binele concetatenilor lor si sunt acum parteneri de actiune, nu putem decat sa constatam inca o data nonsalanta cu care politicienii ling unde au scuipat si unde au aruncat cu rahat si sa avem dovada ca intr-adevar, cine se aseamana, se aduna. Si ca sa fie clar cine se aduna si se sustine reciproc, cine va spune ca sunt cei mai buni si va cere votul, continuam sa va amintim cateva dintre declaratiile facute de actualii parteneri de alianta si de aprecierile facute de unii, la adresa altora. Cu aceasta ocazie, brailenii pot afla in ce fel inteleg sa faca politica aliatii pentru viitorul Brailei si in ce fel obisnuiesc sa numeasca directorii, daca se afla la putere. Iata cateva dintre declaratiile “aliatilor” de astazi, asa cum au fost consemnate de presa vremii si cum le poate gasi oricine cauta pe internet, in arhiva ziarelor locale.

* in anul 2010, intr-o discutie purtata in fata sedului PDL,Dumitriu i-a reprosat barbateste liderului PP Braila ca ar fi spus despre el ca este “negru” si l-a facut pe Chiru “bulangiu”. Acesta a raspuns “Ce vrei sa spun, ca de-abia te vad, cum sa spun ca esti alb?!“.

Chiru a continuat seria ironiilor, i-a spus lui Dumitriu ca il vede cam nelinistit si l-a intrebat daca are cumva griji cu alegerile de vineri, in care se va desemna noua conducere municipala PDL. De asemenea, liderul PP l-a ironizat pe Dumitriu, spunandu-i ca s-a cam desumflat, fata de atitudinea cu care a venit la Braila acum cateva luni, cand a fost numit de la centru presedinte interimar: “Ai venit de la Bucuresti cu niste oua, de mergeai cracanat, cu toata liota, ai venit pe cai mari, dar pana acum n-ai facut nimic!”.

* Gheorghe Chiru, in calitate de lider PNTCD: “In toata situatia asta, PDL reprezinta problema, nevrand sa stea la o discutie cu noi face jocul PSD, invocand nu stiu ce sondaje. Pai, Balcan si Dumitriu au in sondaje undeva la marja de eroare…Cum poti sa ai tupeu sa vrei sa candidezi, cand tu ai asa procente?“.

Gura pacatosului adevar graieste…

* Gheorghe Chiru, lider PNTCD , declaratie din luna martie 2012 – “Cel mai toxic pentru organizaţia locală a PDL a fost şi este generalul Bădălan. În momentul când a candidat, acum patru ani, a făcut un noncombat clar şi a adus PSD-ul la Primăria Brăila făcând un joc dublu urât, care a dezechilibrat total politica la nivel local. Nu a făcut campanie sau s-a făcut că face campanie, a îndemnat tot ce era în jurul lui la acest joc păgubos pentru PDL şi a transmis acelaşi sentiment şi mod de lucru şi domnului Mitroi, care a făcut acelaşi lucru. Eu am rămas interzis de faptul că aceşti doi oameni au făcut jocul Partidului Social Democrat. Constantin Dumitriu, este un „lider imposibil, a cărui primă greşeală a fost primul pas în organizaţie, care a dezechilibrat aproape mortal balanţa politicii locale”.

Sa vedem si cateva dintre replici acide ale celor vizati de declaratiile lui Chiru amintite, care acum il apreciaza pe acesta si sunt alaturi de el, in lupta pentru a ne asigura un viitor mai bun noua, brailenilor:

* Eugen Badalan, in anul 2010 – “Dacă ne gândim la eficienţa politică a lui Chiru, partidul pe care l-a condus în 2008 a luat 1%, în vreme ce candidata lor de atunci la Primărie, Simona Drăghincescu, singură, a obţinut 7%. Atât e el de eficient ca lider de partid. Eu vreau ca în 2012 PDL să câştige, dacă îl lăsăm pe Chiru, îl duce tot în 1%, că aşa ştie el. Singura unitate de măsură a valorii politice a unui om este numărul de voturi pe care îl adună. Dacă e aşa, care e valoarea politică a lui Chiru, care a adunat 1%? În 2008 l-a tras în piept pe Mitroi, care a încălcat prevederile statutului, care spunea că, în situaţia când se face o alianţă cu un alt partid, care va fi absorbit, preşedintele acelui partid va căpăta funcţia de vicepreşedinte în BPJ. Ori Chiru l-a tras în piept pe Nae Mitroi şi a fost numit prim-vice, împotriva prevederilor statutului“.

*Constantin Dumitriu, dupa demisia lui Chiru din PDL”Salutăm şi demisia lui Gheorghe Chiru de la Partidul Poporului. S-a dovedit încă o dată că Gigi Chiru este un bun orator, dar în afară de a vorbi multe şi nevrute nu se pricepe la nimic. Şi-a dat seama că şi acolo este în plus şi probabil va căuta o nouă formaţiune politică în care să se afirme ca un veşnic bun politician al brăilenilor, cel care serveşte interesele brăilenilor mai ales pe ale lui, dacă ne amintim de apartamentul pe care şi l-a semnat singur când era vicepresedinte la CJ”.

* Constantin Cibu – “Cred că lui Chiru i-a ruginit plăcuţa de la cap de se crede «Tata Omida». A început să facă predicţii, tot felul de afirmaţii năstruşnice despre cine o să mai fie sau nu în politică….În plus, încearcă să atragă populaţia cu promisiuni de genul că fiecare cetăţean o să primească 20.000 de euro de la stat, sau că nu se vor mai plăti rate la bănci, din astea…Ei cred că îşi vor găsi aşa prozeliţi la Brăila, însă nu se va întâmpla, pentru că brăilenii sunt oameni inteligenţi, au mâncat de generaţii peşte cu fosfor …. Oricum, acest domn nu a făcut nimic pentru Brăila, a profitat numai de anumite situaţii din anumite partide şi, pe unde a trecut, nu a rămas în urma lui decât o urmă a unui limax”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-