Published On: joi, Apr 5th, 2012

Alianta (contra naturii) pentru Viitorul Brailei (1)

Share This
Tags

De cateva zile, o mana de politicieni locali, reuniti sub sigla pompoasa a “Aliantei pentru Viitorul Brailei” isi freaca mainile a bucurie, laudandu-se ca in numai doua luni, vor lua fraiele municipiului si ale judetului, dupa ce ii vor face praf si pulbere pe cei de la USL. Unii dintre cei care se  vad deja noii guvernanti locali se fac pulbere inca de pe acum, sarbatorind previzibila – din punctul lor de vedere – victorie in numele viitorului Brailei.

Cei care au locuit in Braila macar in ultimii 3-4 ani stiu insa ca pana de curand, aliatii pentru viitorul Brailei se manancau cu sarg de partea dorsala unii pe altii si se acuzau de cele mai grave lucruri, inclusiv de acela ca fac parte din mafia locala transpartinica, ca au batut palma cu Gheorghe Bunea Stancu, sau ca sunt infiltrati de acelasi Stancu in randurile altor partide.

Daca ar fi sa frunzarim presa locala a ultimilor 3 ani, dand o cautare numai pe “Gheorghe Chiru”, care a fost de departe cel mai vocal si mai agresiv dintre “aliatii” de astazi, el le-a tras-o, fara partinire si PDL-istilor Constantin Dumitriu, Viorel Balcan si Eugen Badalan si UNPR-istului Constantin Cibu, care erau pentru el Dracu’ gol , dar cu care astazi este prieten la catarama. Evident, nici cei citati nu au ramas datori cu raspunsuri taioase si l-au facut pe Chiru cu ou si cu otet. Odata cu apropierea alegerilor, insa, dusmanilor de altadata parca li s-a luat un val de pe ochi si s-au vazut intr-o cu totul alta lumina, mult mai favorabila, astfel incat au devenit dezirabili unii pentru ceilalti si s-au convins ca ei sunt speranta pentru viitorul Brailei. Mai mult chiar, dusmanii de altadata au ajuns la convingerea ca nu pot sa mai reziste unul fara celalalt, dupa ce si-au descoperit compatibilitati inimaginabile cu numai cateva luni in urma.

Cum toti membrii Aliantei sustin ca preocuparea lor majora este viitorul Brailei si implicit, binele concetatenilor lor si sunt acum parteneri de actiune, nu putem decat sa constatam inca o data nonsalanta cu care politicienii ling unde au scuipat si unde au aruncat cu rahat si sa avem dovada ca intr-adevar, cine se aseamana, se aduna. Si ca sa fie clar cine se aduna si se sustine reciproc, cine va spun ca sunt cei mai buni si va cer votul, va amintim cateva dintre declaratiile facute de actualii parteneri de alianta si de aprecierile facute de unii, la adresa altora.

Dintre toti, Gheorghe Chiru, actual lider PNTCD, recordman local la traseism politic, i-a cunoscut indeaproape pe multi dintre partenerii lui actuali de alianta, chiar a fost dat afara din partid de unii dintre ei, asa incat se poate banui ca vorbeste in cunostinta de cauza. Cu aceasta ocazie, brailenii pot afla in ce fel inteleg sa faca politica aliatii pentru viitorul Brailei si in ce fel obisnuiesc sa numeasca directorii, daca se afla la putere. Iata cateva despre aprecierile facute  de Chiru la adresa colaboratorilor, asa cum au fost consemnate de presa vremii si cum le poate gasi oricine cauta pe internet, in arhiva ziarelor locale.

* Gheorghe Chiru, pe vremea cand era membru PDL – “Tensiunile provocate de tentativa domnului deputat Bădălan de a impune un alt preşedinte interimar  (Constantin Dumitriu –n.n.), de data aceasta importat de la filiala vecină, Galaţi, nu poate fi una de bun augur pentru obiectivele noastre. Membrii noştri nu privesc cu ochi buni venirea unui străin în fruntea filialei şi resping categoric argumentele care ar justifica această soluţie”

* Gheorghe Chiru, pe vremea cand era membru PDL“Domnul Dumitriu se laudă cu investiţiile aduse de el la Brăila şi cu determinarea sa de a se lua la trântă politică cu domnul Stancu. În primul rand, nu ştie nimeni ce anume investiţie a atras dânsul la Brăila – poate catadicseşte să ne spună şi nouă, dacă nu a semnat cumva pentru confidenţialitate! -, iar, în al doilea rând, ceea ce uită dansul este faptul că la Brăila nu investeşte nimeni până nu intră în graţiile domnului Stancu, acest fapt realizându-se adesea chiar prin acceptarea unui parteneriat de afaceri cu preşedintele. Atunci, mă întreb, cum ar putea să fie domnul Dumitriu în acelaşi timp şi rival politic şi partener de afaceri cu domnul Stancu?! Sau poate nu-i nici una, nici alta, ci este doar un veleitar care vrea cu orice preţ să se facă cunoscut brăilenilor folosindu-se de notorietatea lui Stancu. Dumitriu s-a lansat în lupta pentru şefia filialei brăilene cu sămânţă de scandal şi vendetă, numai că, din nefericire, dânsul este exponentul unui grup care s-a izolat nejustificat, fapt care îl pune în contradicţie flagrantă cu misiunea pe care un preşedinte trebuie să o aibă şi anume aceea de liant şi moderator al rivalităţilor interne”

*Gheorghe Chiru, pe vremea cand era membru PDL, despre deputatul Eugen Bădălan – “este catapulta politică din spatele lui Titi Dumitriu, responsabil direct pentru rezultatele nesatisfăcătoare obţinute de filiala noastră la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare. Menţionez, în acest context, că una din cauzele importante care a determinat decredibilizarea filialei noastre şi, implicit, performanţa slabă în alegeri, a fost modul în care s-au făcut nominalizarile pentru funcţiile din deconcentrate, precum şi faptul că domnul Bădălan nu a ştiut sau nu a vrut să rezolve eficient şi rapid această problemă. Mai mult, exact în acea perioadă s-a produs marginalizarea ori chiar excluderea «cârcotaşilor» din organizaţie, iar consecinţele negative le suportăm şi acum”

* Gheorghe Chiru, pe cand era liderul Partidului Poporului - ” În tot timpul ăsta, cei de la PDL ce fac? Îşi plătesc poliţe unii altora, acolo, în interiorul partidului, îşi schimbă nişte directori pe care şi eu, când eram în PDL, nu i-am votat, pentru că marea lor majoritate n-au nicio treabă cu politica sau cu administraţia, ci pur şi simplu au fost numiţi directori prin telefon. Vă spun asta cu cea mai mare responsabilitate: dădeau telefoane de-afară, căci era un joc de glezne în faţa sediului şi spuneau unora dinăuntru ceva de genul «Mă rezolvi?». Iar cei dinăuntru răspundeau: «Nici nu se pune problema! Eşti ca şi rezolvat!». Deci, erau discuţii care se întâmplau lângă mine. Chestiile astea dezechilibrează politica brăileană, când un partid politic puternic, care ar fi trebuit să facă opoziţie, nu face nimic! În situaţia de faţă, doar îşi dau la picioare”

* Gheorghe Chiru, pe cand era liderul Partidului Poporului“Marea problemă a lui Dumitriu e că s-a făcut frate cu Dracul, adica nimeni altul decât deputatul Viorel Balcan. Ăla acum vrea să schimbe directorul de la Inspectoratul Şcolar pentru că nu i-a angajat oameni siguri. Cat despre Eugen Bădălan, vă închipuiţi ce fel se vede în exterior : numeşti oameni incompetenţi pe o funcţie, care n-au adus din start niciun plus. În afară de câteva excepţii de profesionişti, restul au fost puşi pe criteriul Bădălan. Criteriul se numeşte Bădălan! Criteriul este cotizaţia la Bădălan. Nu se poate aşa ceva!”

* Gheorghe Chiru, pe cand era liderul Partidului Poporului - “La Braila exista un singur partid, intitulat „Interesul personal”. Ei se vopsesc, se distribuie inaintea alegerilor premeditat in partide diferite. Va dau exemplul domnului Balcan, care a plecat din PSD, e la PDL, dar sunt ferm convins ca la ora actuala face politica si joaca pentru PSD. Nu e un blat pe fata, dar faptul ca se manifesta intr-un fel anume, ma face sa cred ca nu a plecat de acolo, din zona care l-a făcut si prefect si senator si seful sefilor”.

* Gheorghe Chiru, in calitate de lider al Partidului Poporului -“Nu pot sa vorbesc despre Cibu, e exact ca si cum as vorbi de Ludovic al XIV-lea, mort de 600 de ani, n-am ce… Din punctul meu  de vedere, Cibu nu mai exista de mult. In momentul in care el a spus ca nu-i turnator la Secu, cand i-a venit hartia de la CNSAS si a spus ca, de fapt, el era <<baiatul bun>>, pentru mine a incetat sa mai existe. Niste mincinosi ordinari sunt astia, n-au avut curajul niciodata sa faca o chestie din asta, fiind persoane publice, <<Mai frate, am fost, nu am fost, daca am fost ciripitor, am fost si ma dau la o parte, din bun simt. Nu a facut nimic, nimic! Cibu, in primul rand, nu are activitate de parlamentar. El se duce la Bucuresti si dupa ce isi ia bulinele dimineata, cand ajunge la Parlament, doarme doua ore, a semnat condica, isi ia banii aia care sunt sume forfetare, ca asta il intereseaza cel mai mult, mai face 2-3 glume pe seama lui si trafic de influenta”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-