Published On: vin, Apr 6th, 2012

Alegerile locale, prilej de inselatorii

Share This
Tags

Avand in vedere numeroasele reclamatii din partea cetatenilor braileni, primarul Aurel Gabriel Simionescu a intarit inca o data spusele referitoare la diversele persoane care se dau drept membri ai unor fundatii caritabile si bat la usile oamenilor sub pretextul colectarii unor sume de bani pentru fundatii sau copii bolnavi.

”Eu am mai spus-o de multe ori si acum este ultima oara cand ma repet, atat timp cat eu voi fi primar nu vom da acceptul diverselor fundatii si asociatii pentru strangerea de bani in scopuri caritabile, sau tot felul de sondaje de opinie in care se cer date cu caracter personal, cum ar fi serie de buletin, cod numeric si numere de telefon. Pentru cazuri umanitare exista Asistenta Sociala de unde pot fi luate cazuri si conturi”, a declarat Aurel Simionescu, primarul orasului Braila.

Potrivit reglementarilor in vigoare, operatorilor de sondaje de opinie le este interzis sa le ceara celor sondati datele cu caracter personal, acestea putand fi folosite in scopul comiterii de infractiuni, furturi de identitate, golirea conturilor bancare, dar si fraudarea alegerilor.

”Atunci cand se fac sondaje nu se cer datele cu carater personal, ci doar nume, varsta, sex si profesie, pentru ca partidele care au cerut sondajul sa vada ce fel de votanti au, de ce varsta si profesie. Atunci cand ne dam datele personale pot fi probleme si intre indivizi, de exemplu, vede vecinul de la patru care este simpatizantul unui anumit partid, ca vecinul de la trei cu care joaca toata ziua este simpatizantul partidului rival si ajung sa se certe. Mai exista si riscul ca atunci cand ne dam datele personale sa ne trezim peste un an cu bani lispa din conturi si tot felul de imprumuturi. Aceste asa-zise sondaje pot fi folosite si pentru fraudarea alegerilor, multi indivizi profitand acum de campania electorala cand toata lumea face sondaje”, a conchis primarul Brailei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-