Published On: Soare, Apr 1st, 2012

Alegerea lui Corneliu Turianu in Colegiul CNSAS, contestata de Miscarea Civica Militia Spirituala

Share This
Tags

In urma desemnarii lui Corneliu Turianu ca secretar al Colegiului CNSAS, Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala solicita demiterea acestuia din aceasta functie deoarece calitatea morala a lui Corneliu Turianu nu se incadreaza pentru aceasta functie.

Corneliu Turianu, fost secretar de partid, propagandist comunist si absolvent al scolii de partid a condus invatamantul politico-ideologic in randul judecatorilor de la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Corneliu Turianu, este judecatorul care, in 1996, a refuzat inscrierea lui Ion Iliescu in cursa prezidentiala.

Joi, 29 martie 2012, noul Colegiu al CNSAS si-a ales Biroul de coordonare. Domnul Corneliu Turianu a fost ales in functia de secretar al Colegiului CNSAS. Potrivit legii, Biroul de coordonare al CNSAS are rolul de a conduce activitatea curenta a institutiei.

Domnul Corneliu Turianu, membru al Partidului Comunist Roman din 1972, a fost secretarul organizatiei PCR din Judecatoria Sectorului 8 Bucuresti la sfarsitul anilor ’70 si absolvent al cursurilor scolii interjudetene de partid din Craiova in 1977. De asemenea, Turianu a condus invatamantul politico-ideologic in randul judecatorilor de la Tribunalul Municipiului Bucuresti, se arata in comunicatul Asociatei Militiei Spirituale a Miscarii Civice a Militiei Spirituale.

Militia Spirituala considera ca functia de secretar al Colegiului CNSAS este incompatibila cu orice functie detinuta in cadrul Partidului Comunist, „creierul sistemului represiv”, inainte de 1989. De asemenea, Militia Spirituala atrage atentia ca o persoana care s-a ocupat cu indoctrinarea politica si care a detinut functii in cadrul aparatului partidului totalitar nu poate face parte din conducerea institutiei care se ocupa cu deconspirarea Securitatii.

Asociatia considera ca, prin prisma victimelor regimului comunist din Romania, numirea domnului Turianu in conducerea CNSAS reprezinta un act vadit de dispret.

Comentarii

comentariu

About the Author

-