Published On: mie, Apr 11th, 2012

AJOFM sprijina somerii in gasirea unui loc de munca

Share This
Tags

*periodic, institutia organizeaza cursuri de formare profesionala

In primul trimestru al anului 2012 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila a cuprins la cursuri de formare profesionala un  numar de 235 de someri aflati in evidenta agentiei, in 14 cursuri din domeniile comert, servicii, informatica si comunicare in limbi straine. Cursurile au fost finantate atat din bugetul asigurarilor de somaj, cat si din fonduri europene.

La cursurile finantate din bugetul asigurarilor de somaj au participat 168 someri, care in urma absolvirii cursurilor s-au calificat in meseriile Comunicare in limba engleza, Frizer, Coafor, Manichiurist, Pedichiurist, Operator introducere validare prelucrare date, Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie, precum si Lucrator in comert.

La cursurile finantate din fonduri europene au participat 67 de someri, care s-au calificat in meseriile Agent paza si ordine, Agent vanzari, Lucrator pentru salubrizare, Lucrator instalator pentru constructii, Mediator, Mediator Social, Operator introducere validare prelucrare date si Tehnician ecolog.

La cursurile mentionate au participat si persoane din grupuri tinta vulnerabile, respectiv 94 de tineri sub 25 de ani, 34 de persoane cu varsta peste 45 de ani, 114 femei, 10 romi, 27 de someri din mediul rural si 47 de someri de lunga durata.

In trimestrul al II-lea al anului 2012, AJOFM Braila organizeaza pentru persoanele ce se afla in cautarea unui loc de munca, cursuri de formare profesionala in ocupatiile de Operator introducere, validare, prelucrare date, Contabil si Comunicare in limba engleza, pentru care sunt necesare minimum studii liceale, Frizer, Coafor, Manichiurist, pedichiurist, pentru care se solicita un nivel de studii de cel putin 6 clase, si Lucrator finisor in constructii si Constructor drumuri si poduri, meserii pentru care se cere minimum scoala primara.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Somerii care doresc sa participe la aceste cursuri pot obtine informatii suplimentare la sediul  AJOFM Braila din b-dul Dorobantilor nr. 603-605 sau la sediul Centrului de Formare Profesionala al agentiei din str. Sergent Tataru nr.2, corp B, etaj 3, in curtea Grupului Scolar Mihail Sebastian), sau la telefon 0239/613034.

Comentarii

comentariu

About the Author

-