Published On: vin, Apr 6th, 2012

Activitati preventive in cadrul campaniei “Scoala Altfel”

Share This
Tags

Inspectoratul de Politie Judetean Braila, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galati au incheiat un Acord de parteneriat pentru desfasurarea campaniei de prevenire a delincventei juvenile si a victimizarii minorilor „Scoala altfel”.

Elevii din 11 unitati de invatamant din municipiu si judet au participat la activitati de prevenire a delincventei juvenile si a victimizarii minorilor.

Politistul Georgian Dobrila, accidentat in timp ce se afla in misiune anul trecut, a fost prezent in mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” la o lectie de informare si educatie rutiera.

Tanarul politist a avut prilejul sa le impartaseasca adolescentilor gandurile si experienta sa.

Le-a spus elevilor ca este convins ca meseria de politist este una eterna, iar cei care o urmeaza din pasiune, raman tributari ei, indiferent de greutatile si barierele pe care insasi indeplinirea cu devotament a acesteia le ridica la un moment dat. Politistul Dobrila stie ca vointa de a oferi sprijin de specialitate este neconditionata pentru un profesionist din orice domeniu, dovada fiind lectia de viata, intelepciune si, nu in ultimul rand, educatie altfel sustinuta in mijlocul elevilor care au diferite roluri in traficul rutier: pietoni, conducatori auto, motociclisti, mopedisti.

Atat elevii prezenti la intalnirea cu politistul model al Serviciului Rutier, cat si cadrele didactice si reprezentantii conducerii unitatii de invatamant au inteles ca avem o singura viata si o integritate corporala  fragila, care foarte usor pot fi zdruncinate daca fiecare participant la trafic nu respecta regulile rutiere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-