Published On: lun, Apr 9th, 2012

„Suntem cu ochi pe ALEGERI şi în 2012!”

Share This
Tags

* anunţă Pro Democraţia Club Brăila

Asociaţia Pro Democraţia Club Brăila anunţă că demarează proiectul „Suntem cu ochi pe ALEGERI”, ce vizează monitorizarea şi observarea proceselor electorale din România, în 2012 . Scopul proiectului este mobilizarea şi pregătirea cetăţenilor cu drept de vot pentru a urmări corectitudinea procesului electoral, precum si implicarea cetăţenilor în observarea procesului electoral din luna iunie. De aceea, pe parcursul următoarelor trei luni, Pro Democraţia Club Brăila va realiza următoarele acţiuni: * Campanie de strângere de fonduri pentru asigurarea resurselor financiare necesare implementării proiectului * Campanie de recrutare a cetăţenilor care doresc să fie observatori interni în cadrul procesului electoral * Traininguri profesioniste în vederea instruirii şi selectării observatorilor interni * Acreditarea acelor participanţi la training care vor dovedi că au acumulat un necesar de informaţii pentru a fi observator intern din partea organizaţiei * Observarea şi sesizarea eventualelor nereguli în ziua alegerilor locale * Realizarea numărătorii paralele şi centralizarea datelor colectate de la observatorii prezenţi în secţiile de votare.

“Funcţie de fondurile strânse şi de cetăţenii voluntari care vor dori să se implice în monitorizarea procesului electoral, se va stabili planul de acţiune din data de 10 iunie 2012. Cetăţenii vor vota reprezentanţii în administrarea comunităţilor locale – primar şi consilieri locali, preşedinte de consiliu judeţean şi consilieri judeţeni, dar există riscul ca decizia poporului să nu fie respectată, există riscul ca alegerile să fie fraudate prin diferite mijloace identificate de Asociaţia Pro Democraţia ca fiind posibile, în practica competitorilor electorali.

Dacă dorim ca votul nostru să conteze, trebuie să-l păzim, trebuie să ne mobilizăm în observarea procesului electoral. Acest proces de observare trebuie să se realizeze la un nivel superior de profesionalism. Jucătorii de pe scena politică – dacă doresc să-şi măsoare forţa într-o competiţie reală de idei şi proiecte pentru convingerea electoratului – trebuie să ne accepte şi să ne susţină deoarece, în România, democraţia nu a ajuns la nivelul în care regulile jocului sunt respectate atunci când nu există nici un arbitru”, se arată într-un comunicat de presă.

Comentarii

comentariu

About the Author

-