Published On: joi, Mar 15th, 2012

Un eventual plan B pentru USL

Share This
Tags

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat,  la o emisiune televizata, ca USL are și un plan B in cazul in care nu va obține 50 la suta din mandate in urma alegerilor parlamentare din toamna. Este vorba despre  introducerea unei interdictii de colaborare cu PDL in statutul celor trei partide ce formeaza alianta. Acest lucru urmeaza sa fie pus in practica cu ocazia congresului extraordinar al USL programat pentru data de 7 aprilie.

“Cel putin la locale, eu, spre exemplu, nu cred ca vom lua ca vot politic 50% pentru ca, la locale, votul politic este mai putin important ca persoana. La parlamentare, unde votul este foarte politic, oricat de bun este un primar al PDL nu va putea sa ii convinga pe oameni sa ii voteze pe parlamentarii PDL, iar acolo scorul va fi mai mare”, a declarat Victor Ponta la TVR Info.

“Dincolo de asta, in varianta in care, si nu este exclusa, de a nu lua 50 % din mandate, planul B este foarte simplu si foarte clar. Pe 7 aprilie, cand avem, toate cele 3 partide, un congres extraordinar, la toate cele 3 partide in statut se va trece o interdictie expresa de a colabora cu PDL. Atat”, a explicat co-liderul USL.

Ponta a exclus colaborarea cu PDL in cazul in care Uniunea nu obtine voturile necesare si sunt abordati in vederea unei coalitii pentru guvernare. “Noi nu o sa putem, nici daca o sa vrea Ponta sau Antonescu sau Daniel Constantin, sa colaboram. E posibil sa avem o colaborare si cu alta forta politica, nu PDL”, a declarat Ponta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-