Published On: Soare, Mar 25th, 2012

Subventia la motorina pentru fermieri se face de la 1 aprilie

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura-Centrul Judetean Braila informeaza producatorii agricoli ca in perioada 01-30 aprilie 2012 pot depune cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura – trimestrul I  2012.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, respectiv in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare. Pentru anul 2012, valoarea accizei decontate este de 1,2855 lei/litru de motorina.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat insotite documentele prevazute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit Ordinului MADR nr. 126/2010 cu modificarile si completarile ulterioare, „cererea trimestriala de rambursare a ajutorului de stat nu poate depasi 40% din cantitatea totala stabilita conform acordului prealabil de finantare prin rambursare”.

Cantitatile de motorina ce beneficieaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finantelor Publice, cu incadrare in prevederile bugetare aprobate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-