Published On: vin, Mar 16th, 2012

Seful de la ANRE dat jos de Ungureanu

Share This
Tags

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut lui Dan Iulius Plaveti demisia de la conducerea ANRE, pentru intarzierea cu care a prezentat Guvernului legea privind energia si calendarul de liberalizare a preturilor, dar l-a iertat dupa ce acesta i-a explicat ca a trebuit sa poarte noi negocieri cu UE.

Demisia i-a fost ceruta la inceputul sedintei de vineri a Guvernului, dedicata problemei sectorului energetic.”Au fost probleme de calendar, iar seful Guvernului a intrebat cine este responsabil, Plaveti asulandu-si intarzierile. Premierul i-a spus ca este nemultumit de intarzierea cu care a prezentat Guvernului proiectul de lege privind sectorul energetic si calendarul de liberalizare a preturilor reglementate si ca nu este posibil sa astepte ultima zi inaintea declansarii de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement la adresa Romaniei. El i-a spus ca, in aceste conditii, ar trebui sa demisioneze de la conducerea ANRE”, au relatat sursele citate.

Potrivit acestora, Plaveti i-a spus premierului ca, daca aceasta este concluzia sa si a Guvernului, demisioneaza de la conducerea ANRE, dar ca doreste mai intai sa prezinte exact situatia elaborarii acestui proiect de lege. Seful ANRE a explicat astfel ca legea ar fi trebuit aprobata in mod normal pana la 11 martie 2011, dar ca a fost necesar sa fie purtate noi discutii cu oficialii CE, care nu au agreat forma proiectului de la acel moment si au cerut imbunatatirea documentului.

Plaveti a aratat astfel ca negocieri importante au avut loc chiar in ultimele luni, ceea ce a generat intarzieri in finalizarea proiectului de lege.

“In urma acestor explicatii, s-a ajuns la concluzia ca nu este vina conducerii ANRE pentru intarziere, iar premierul a renuntat la cererea de demisie. Practic, concluzia a fost ca intarzierile au fost reglate si nu au afectat activitatea ANRE”, au mai aratat sursele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-