Published On: mar, Mar 20th, 2012

Romania candideaza la presedintia Federatiei Europene de Minifotbal

Share This
Tags

Presedintii celor 15 federatii de minifotbal de pe continent se vor reuni, in perioada 23 – 25 Martie 2012, la Praga, pentru a pune bazele Federatiei Europene de Minifotbal. In cadrul reuniunii din Cehia vor avea loc alegeri pentru desemnarea primului comitet executiv al noii structuri care va avea in componenta 7 membrii. Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, va candida pentru presedintia noului organism de conducere si coordonare a minifotbalului pe plan european.

”Semnarea acordului de la Praga reprezinta un moment istoric pentru Romania, dar si pentru intregul continent. Am agreat ideea uniunii pentru a avea o forta considerabila. Asa cum in urma cu peste 50 de ani se puneau bazele Uniunii Europene, astazi aceleasi valori si principii le impartasim cu totii in ceea ce va reprezenta Federatia Europeana de Minifotbal. Am ales Praga pentru semnarea acestui act de fondare pentru ca Cehia reprezinta un model al minifotbalului european, avand peste 70.000 de jucatori legitimati. De asemenea, a contat enorm factorul psihologic. Praga reprezinta un spatiu cu o incarcatura emotionala deosebita. tarile semnatare ale acestui protocol n-au uitat importanta istorica a <<Primaverii de la Praga>> si, in consecinta, au ales sa continue fenomenul si in domeniul sportului. Infiintarea Federatiei Europene constituie cel mai amplu proiect destinat dezvoltarii sportului de masa pe continent, dupa caderea comunismului”, a declarat Razvan Burleanu.

Minifotbalul va trece astfel intr-o alta dimensiune. Tarile semnatare ale actului fondator al Federatiei Europene de Minifotbal – Cehia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, Moldova, Marea Britanie si Romania – au inteles rapid ca succesul enorm la care a ajuns minifotbalul trebuie concretizat si la nivel administrativ.

In prezent, peste 500.000 de europeni practica minifotbalul intr-un cadru organizat, jucat dupa aceleasi reguli, principii si valori, exclusiv din placerea practicarii acestui sport.

Desi tarile din vestul Europei au o traditie mai indelungata in ceea ce priveste organizarea minifotbalului si, implicit, numarul de jucatori participanti, Romania este un model pentru intreaga Europa prin valoare, seriozitate, consecventa si dezvoltare rapida a acestui sport demarat la nivel national in 2007. Astfel, Federatia din Romania organizeaza campionate de minifotbal in 36 de judete, pentru un numar de peste 30.000 de jucatori amatori. Explozia fenomenului minifotbal in tara noastra are ca dovada si cele doua titluri europene castigate de echipa nationala a Romaniei in 2010, la Bratislava, si in 2011, la Tulcea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-