Published On: mie, Mar 7th, 2012

PSD Diaspora, vine in sprijinul romanilor din Italia

Share This
Tags

Deputatul Cristian Rizea, presedintele PSD Diaspora, a inaintat in aceasta saptamana. primarului orasului Torino, Piero Fassino, o solicitare cu trei cerinte importante, din partea comunitatii romanesti din Torino si din regiunea Piemonte.

Solicitarea inaintata edilului torinez a cuprins mai multe aspecte printre care se numara posibilitatea acordarii unui teren in concesiune, in vederea construirii unei biserici romanesti. O a doua cerinta a presedintelui PSD Diaspora consta in deschiderea unui centru cultural romano-italian in scopul organizarii unor evenimente care sa contribuie la pastrarea indentitatii culturale romanesti si la integrarea romanilor in comunitatile locale. Totodata, Cristian Rizea s-a axat sI pe deschiderea unei linii aeriene directe intre Torino si Bucuresti.

„Cunosc problemele cu care se confrunta romanii din Diaspora si incerc pe cat posibil sa vin in sprijinul comunitatilor romanesti de peste hotare. Piero Fassino este un primar preocupat de comunitatea romaneasca si implicat in gasirea unor solutii la problemele acestora”, a declarat deputatul Cristian Rizea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-