Published On: joi, Mar 29th, 2012

Plecarea lui Frunzaverde anunta caderea Frunzei PDL

Share This
Tags

Un greu al PDL din ultimii 20 de ani, unul dintre parintii Partidului Democrat, pe care mai apoi l-a ajutat sa ajunga la putere (absoluta) in Romania, Sorin Frunzaverde, a ales sa paraseasca acest partid pentru ca: 1) administratia este in haos, 2) vrajba a cuprins politica si 3) statul a devenit unul politienesc ce sufoca economic Romania. “Acesta este principalul motiv pentru care vorbim de saracirea populatiei. Am spus-o de 46 de ori”, conchide el.

La aceste lucruri se rezuma intreaga chintesenta a discursului lui Sorin Frunzaverde, prin care a incercat sa-si motiveze demisia din PDL si venirea la USL.

Degeaba se mai chinuie propaganda de partid si cea din presa basista sa transforme aceasta decizie intr-una pur personala a lui Frunzaverde. Acesta a vorbit strict de lucruri politice grave, nu personale.

Degeaba a convocat Emil Boc, sedinta extraordinara de partid in incercarea de a lua pulsul ridicat al colegilor sai, boala dezertarilor din PDL a devenit acum venerica.

Degeaba incearca seful PDL Buzau, Cezar Preda, sa-l inlocuiasca pe Frunzaverde cu Videanu, Berceanu sau Blaga, pentru ca lucrurile astea de succesiune la conducerea partidului ii privesc doar pe ei.

In schimb insa, adevarurile spuse de Frunzaverde despre cum a guvernat PDL Romania prin frica, teroare, santaj, imbogatire a unor lideri PDL-isti, in acelasi timp cu saracirea populatiei, ies la suprafata ca spuma unei ciorbe stricate atunci cand este incalzita.

Si tot degeaba incearca vrajitoarea politica Melinda, cunoscuta si ca Sebastian Lazaroiu, sa mai sape groapa USL, care s-ar rupe maine la ora 14, ba nu, poimane dupa doisprezece noaptea, pentru ca dizgratia in care a cazut PDL in ochii oamenilor este una maxima in ultimii 22 de ani, iar PDL face implozie, nefiind necesar niciun efort exterior de a-l face sa explodeze.

Sau mai simplu spus pentru orice analist basist: Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea. Vine din cultura populara a romanului si a Romaniei, acelasi roman care a fost saracit si ingropat in datorii in acesti ani, aceeasi Romanie careia i-a fost pusa o frunza in fata de catre doamna Udrea pentru a o arata turistilor straini cat de cat acoperita.

Daca vrem cu adevarat sa avem o Romanie de oameni prosperi si o imagine turistica bazata pe realitate in afara granitelor tarii, atunci sa lasam romanul onest sa-si desfasoare activitatea, sa aiba un serviciu bun la care sa se duca, sa-l lasam sa prospere, nu sa-l vanam, si asa vom avea si o Romanie turistica cu care sa ne mandrim in strainatate, dar si in interiorul tarii, nu doar o frunza fluturand in vant.

Arsene Cosmin Madalin

Comentarii

comentariu

About the Author

-