Published On: mie, Mar 7th, 2012

Pentru un nou inceput

Share This
Tags

M-am surprins, in ultima vreme, abordand, cu predilectie, teme politice. Ma mir, eu insumi de incrancenarea ce ma cuprinde la gandul ca politica romaneasca a luat-o razna rau de tot. Compar, de nevoie, perioade de adevarata independenta economica si energetica cu sclavagismul in care ne-au impins, cu buna stiinta, guvernantii ultimilor ani.

Drept urmare, m-am decis (sa vedem cat ma va tine!), nici mai mult , nici mai putin, sa-mi ocup timpul scrisului altor teme. }i una ce mi se pare a fi de o anumita importanta se refera la sfarsitul lumii. Cine ma opreste sa-mi dau si eu cu parerea? Nimeni!

Exista, deci, o psihologie colectiva, care imagineaza scenarii apocaliptice, sfarsitul catastrofal al lumii. Cam la granita dintre milenii, respectiv la anul 1000, ca si la anul 2000 s-au vanturat idei purtatoare de mesaj distructiv. Radacinile unor asemenea previziuni nefaste le regasim si in Sfanta Scriptura, anume in partea denumita Apocalipsa.

Nu am nici pregatirea teoretica necesara, deci nici competenta sa dezbat o asemenea tema grava. Doar bunul simt, doar adevarurile istorice ma determina sa-mi exprim, cu timiditate o anume parere. Convingerea mea este ca textul biblic nu se cere interpreta ad-literam. Biblia este scrisa metaforic. Afirmatiile biblice sunt incarcate de simbolism. Dealtminteri nicaieri in Cartea Sfatnta nu se face trimitere la o Apocalipsa pozitionata precis temporar. Pe de alta parte, in Noul Testament, insusi Mantuitorul Iisus Hristos, intrebat de ucenici, cand se va produce vremea din urma, afirma ca doar Tatal Ceresc stie.

Pe pamant, previziuni ale unor civilizatii incarcate de mistere, cat si ale unor oameni de stiinta avizati, se refera la fenomenene c ear putea insoti trecerea Terrei prin diferite etape ciclice ale existentei sale. Astfel, pentru anul 2012 se prevad modificari majore legate de incheierea unui ciclu de existenta si inceperea altuia nou.

O discutie sustine teoria despre evolutia timpului, care curge din ce in ce mai accelerat si ajungerea, la un moment dat la “timpul zero”. Fiind vorba despre o falie intre doua cicluri distincte, timpul zero se poate explica prin marcarea momentului de cand se va masura noul timp.

Daca este sa ne luam dupa previziunile stiintifice, nu sunt motive de ingrijorare. Din contra, se pare ca vom asista la un nou inceput, ca vom trai (unii dintre noi) alte vremuri mult mai bune, mai drepte, mai echilibrate.

Sa dea Bunul Dumnezeu ca aceste asteptari sa se si implineasca!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-