Published On: joi, Mar 29th, 2012

Paznici controlati de politisti

Share This
Tags

In noaptea de 28 spre 29 martie a.c., politistii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Biroului Ordine Publica au desfasurat o actiune pe linia respectarii prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor.

In acest sens au fost executate controale tematice la un numar de 22 de unitati asigurate cu paza proprie sau agenti de paza din cadrul societatilor specializate de paza, de pe raza municipiului Braila, urmarindu-se, in special, modul de executare a serviciului de catre personalul de paza si cunoasterea de catre acesta a consemnului general si particular al posturilor.

In urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 500 de lei, conform legii amintite.

Deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta conducerii unitatilor beneficiare, precum si conducerii unitatilor prestatoare de servicii de paza, urmand ca la urmatoarea abatere sa se procedeze la retragerea atestatelor personalului de paza in cauza.

Un numar de 7 agenti de paza au fost depistati dormind in timpul serviciului, unul dintre acestia aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, iar paznicul C.I. si agentul de paza T.M. nu executau serviciul de paza conform consemnului postului.

Toti au fost sanctionati cu amenda contraventionala, conform Art.48, din Legea 333/2003.

Comentarii

comentariu

About the Author

-