Published On: Soare, Mar 18th, 2012

Ne aflam pe drumul cel bun! CF Braila – FC Botosani 2-1 (2-0)

Share This
Tags

Faptul ca plasa moldovenilor avea probleme arata parca, inaintea debutului partidei dintre CF Braila si FC Botosani, ca va fi “perforata” de echipa gazda. Acest lucru s-a intamplat in chiar primele secunde ale partidei, cand Atudorei l-a faultat din spate pe impetuosul atacant brailean Palimaru, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Acelasi Palimaru l-a executat fara replica pe portarul moldovenilor si scorul a devenit 1-0, in minutul 1. Interesant este ca arbitrul partidei l-a sanctionat pe Atudorei doar cu cartonas galben!

Replica echipei din Botosani a fost anemica, de notat fiind un sut in zidul de facut de braileni, la o lovitura libera de la aproximativ 25 de metri de poarta aparata de  Bucuroiu.

Atacul gazdelor a continuat, scorul putandu-se majora in minutul 11, cand portarul oaspetilor a scos de sub transversala un sut din afara careului. Doua minute mai tarziu, goalkeperul oaspetilor nu a mai fost asa norocos, el degajand prosteste la atacantul nostru, Palimaru, aflat langa careul de 16 metri al echipei botosanene. Evident, cu experienta-i cunoscuta, jucatorul Brailei a marcat fara probleme si scorul a devenit, in minutul 17, 2-0!

La acest scor, brailenii au continuat asaltul asupra portii moldovenilor, o mare ocazie fiind ratata in minutul 25, cand, la centrarea foarte buna a lui Otvos, Palimaru si Campeanu nu au reusit sa ajunga si sa indeplineasca o simpla formalitate introducand-o in poarta.

Nici in minutul 31, gazdele nu au profitat de gafa lui Curileac, care a iesit gresit la o centrare din corner, insa Campeanu a trimis defectuos pe langa poarta.

Prima repriza s-a terminat in nota de dominare autoritara a gazdelor, care au incercat sa-si creeze noi ocazii de gol, blocate insa de o aparare disperata a moldovenilor, singurele faze notabile fiind cartonasele galbene acordate lui Stanciu, in minutul 36, si lui Palimaru, in minutul 40.

Pauza nu i-a ajutat pe moldoveni cu nimic, ei “remarcandu-se” abia in minutul 51, cand Chisu a fost sanctionat cu cartonas galben pentru un fault din spate. Zece minute mai tarziu, oaspetii primesc un nou cartonas galben, pe care il primeste Rudac, pentru proteste.

Oaspetii s-au trezit putin in minutul 72, cand Bordeanu a centrat de pe partea stanga a directiei de atac a moldovenilor si Acsinte, nemarcat de fundasii braileni parca uimiti ca FC Botosani poate juca ceva, a trimis din plonjon putin pe langa poarta noastra!

Trei minute mai tarziu, jocul extrem de dur al unei echipe care se vrea promovata in primul esalon este sanctionat din nou cu cartonas galben, de data aceasta el fiind trecut in contul lui Acsinte, pentru un fault dur la Bosoi.

Jocul este fragmentat mai mereu, moldovenilor nevenindu-le sa creada ca sunt neputinciosi, ei avand mai mult de “lucru” cu arbitrii, care-i si sanctioneaza pentru proteste, in minutul 77 Matei primind galben pentru proteste! Patru minute mai tarziu, si colegul sau, Todoran, primeste galben, dupa ce a lovit o minge pe care brailenii se pregateau sa o repuna in joc!

Ndingwe i-a si el galben, in minutul 82, dupa ce il faulteaza in stitul parca brevetat de moldoveni, din spate, pe Atudorei.

In minutul 83, pe fondul unei relaxari nepermise a elevilor lui Ion Viorel, Poverlovici centreaza de pe partea stanga, portarul nostru sare la minge odata cu Ghiceanu, care profita ca Bucuroiu scapa mingea si o introduce in poarta goala, iar scorul devine 2-1!

Patru minute mai tarziu, brailenii puteau incheia conturile, insa nici un jucator al gazdelor nu ajunge la mingea respinsa in fata de Curileac, la sutul violent al lui Otvos, care expediase o “torpila” de la 25 de metri de poarta!

Arbitrii partidei prelungesc jocul cu 4 min, timp suficient doar ca ambele echipe sa-si mai treaca in “palmares” cate un cartonas galben, Ghiceanu de la oaspeti si Voicu de la gazde, ambele pentru fault!

Jocul se termina in aplauzele brailenilor veniti la meci, bucurosi ca au vazut o echipa inchegata si dornica sa faca jocuri foarte bune!

CF Braila: Bucuroiu – Bosoi (cpt.), Calin, L. Ivan, Ct. Vlaicu – Pânzaru, M. Voicu, Ostvos, Puscasu (Gabriel Ion – min. 54) – A. Câmpeanu (Iulian Danita – min. 90), Palimaru (Ndigwe – min. 70)

Rezerve: Budur – Danita, Moise, Necoara, G. Punga, G. Ion, Ndigwe

Antrenor: Viorel Ion

FC Botosani: Curileac (cpt.) – D. Balan, Cip. Dinu, Atudorei, Acsinte – Matis (Rudac – min. 28), Todoran, Cip. Stanciu (Matei- min.56), V. Bordeanu (Poverlovici  – min. 71) – Chisu, Ghiceanu

Rezerve: A. Bordeanu – Poverlovici, Patache, M. Matei, Homneac, Rudac, De Souza.

Antrenor: Costel Orac

Arbitru: Bogdan Hanciaruc (Iasi); Asistenti: George Fridil (Bacau) si Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamt). Rezerva: Ionut Neagu (Ploiesti)

Comentarii

comentariu

About the Author