Published On: mie, Mar 28th, 2012

Liniile de comunicare ale PDL-ului cad incetu cu incetu

Share This
Tags

PDL a ales cateva linii clare de comunicare prin care a incercat sa lase impresia unui partid cu viziune si strategie politica pe termen lung. In timp, toate aceste linii strategice si-au dovedit ineficienta si au picat pe rand. Unul dintre punctele forte ale PDL era atacul la USL si alianta dintre liberali si social-democrati. Liderii partidului au blamat alianta si au precizat ca PDL nu ar face niciodata o astfel de miscare politica, doar pentru un scor electoral mai bun. Intre timp, PDL s-a aliat cu UNPR, un partid socialist, ce are drept slogan progresul Romaniei.

Liniile de comunicare stabilite de la centru au fost contrazise de actiunile concrete ale partidului. Alianta cu UNPR a fost unul dintre punctele nevralgice ale PDL, iar liderii au incercat sa mascheze permanent contradictia intre promisiunea verticalitatii si alianta cu un partid opus ca doctrina.

PDL a incercat, prin vocea liderilor, sa explice ca erodarea guvernarii a dus la scaderea in sondaje a partidului, dar inca au putere in teritoriu, iar la alegeri se vor vedea adevaratele rezultate. Cutremurul provocat de plecarea lui Frunzaverde alaturi de 42 de primari, lasa aceasta strategie in aer. In aceste zile au aparut speculatii conform carora ar mai putea pleca si alti primari, oameni cu greutate in PDL. Printre numele vehiculate au fost cele ale lui Gheorghe Falca de la Arad si George Scripcaru de la Brasov. Daca pierde si aceste doua piese, pentru PDL, strategia primarilor care vor ridica partidul, va constitui un esec.

Guvernarea PDL a promovat prin toate mijloacele posibile reforma institutionala si cea electorala, prin votul uninominal. Partidul reformei, asa cum s-a autointitulat PDL, a primit lovituri puternice din partea oamenilor din teritoriu. Scandalul Boldea, primul parlamentar dat in urmarire internationala sau scandalul Apostu, omul de incredere al lui Emil Boc la Cluj, au zdrucinat serios campania de comunicare a partidului.

Reforma sistemului electoral prin votul uninominal trebuia sa fie una care aduce un avantaj considerabil PDL. Intre timp, cazul Boldea a demostrat ca in Parlament pot intra oameni cu grave carente judiciare. Nici alegerea din primul tur a primarilor nu mai pare o strategie castigatoare a PDL, pentru ca risca sa piarda din oamenii grei ai partidului, care atrag dupa sine si alti membrii importanti, pe care PDL miza.

Comentarii

comentariu

About the Author

-