Published On: mar, Mar 6th, 2012

Intalnire intre vicepresedintele PSD Diaspora si candidatul socialist al Frantei

Share This
Tags

Sub egida Miscarii Laburiste pentru Europa (LME) a avut loc la King’s College in Londra o intalnire intre Alexandru Petrescu, vicepresedinte al PSD Diaspora si Francois Hollande, candidatul socialist la presedintia Frantei la alegerile din mai 2012.

Intalnirea a fost intermediata prin parteneriatul pe care social democratii romani din Anglia il au cu socialistii francezi din diaspora. Axelle Lemaire, candidata socialista representand diaspora franceza in colegiul Europa Nord la alegerile parlamentare din Franta din iunie 2012, a fost de asemenea prezenta la intrevedere. Evenimentul, la care au participat lideri ai organizatiilor de stanga din Regatul Unit si alti membri ai Miscarii Laburiste pentru Europa, a atras un numar mare de sustinatori ai candidatului socialist la alegerile prezidentiale din Franta.

Agenda intalnirii a fost centrata pe drepturile si reprezentarea la nivelul administratiei locale a comunitatii romanesti din Franta. S-a abordat posibilitatea elaborarii unor proiecte ce ar rezulta in masuri menite sa favorizeze integrarea sociala si economica a romanilor din Franta, cu schimbari efective la nivelul comunitatii. S-a agreat o a doua intalnire la Paris cu factorii de decizie politici ce ar putea contribui la transpunerea in realitate a proiectelor dedicate integrarii comunitatilor de romani.

Socialistul Francois Hollande, posibil viitor presedinte al Frantei,  îl devanseaza net în intentiile de vot pe actualul presedinte, Nicolas Sarkozy, în ceea ce priveste primul tur al scrutinului prezidential (32 la suta fata de 25 la suta), cât si în cel de-al doilea tur (59 la suta fata de 41 la suta), conform unui sondaj Ipsos din februarie 2012.

Filialele PSD Diaspora au o buna reprezentare in cadrul comunitatilor de romani din Europa si America de Nord si isi propun sa militeze pentru doleantele si drepturile cetatenilor romani ce traiesc in afara granitelor Romaniei, atat in raport cu autoritatile tarii de resedinta cat si prin includerea masurilor de sustinere a romanilor din diaspora in programele guvernamentale social democrate din Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

-